Συγκλονίζει το μωρό στη Συρία που έχασε το μάτι του σε βομβαρδισμό

Συγκλονίζει το μωρό στη Συρία που έχασε το μάτι του σε βομβαρδισμό Facebook Twitter
4

Ο Karim, ένα μωρό μόλις δύο μηνών, έχασε το μάτι του την περασμένη εβδομάδα, από έναν βομβαρδισμό στην ανατολική Γούτα της Συρίας.

Η τραγωδία ενέπνευσε ένα κίνημα συμπαράστασης στην περιοχή αυτή, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών και πολιορκείται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.


Το βρέφος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι του και έχασε το αριστερό του μάτι από την επίθεση της περασμένης Παρασκευής, η οποία επίσης στοίχισε τη ζωή στη μητέρα του.


Το περιστατικό προκάλεσε ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης: Σύροι, και όχι μόνο, αναρτούν φωτογραφίες στα social media, στις οποίες καλύπτουν με το χέρι το ένα τους μάτι.

Οι αναρτήσεις γίνονται με το hashtag #SolidarityWithKarim.


«Παιδιά της Συρίας δείχνουν την αλληλεγγύη τους στον Karim, που έχασε το μάτι του και υπέστη κακώσεις στο κρανίο του κατά τον βομβαρδισμό του σπιτιού του στην ανατολική Γούτα, από το καθεστώς του Άσαντ. Η μητέρα του σκοτώθηκε από την επίθεση», έγραψε στο twitter ο Σύρος δημοσιογράφος Hadi Al Abdullah.


Πολλοί έχουν ενταχθεί στο κίνημα, μεταξύ αυτών και ο Βρετανός διπλωμάτης στα Ηνωμένα Έθνη, Matthew John Rycroft.


Ο πατέρας του Karim μίλησε στο πρακτορείο Anadolu και περιέγραψε τη ζωή υπό πολιορκία στην ανατολική Γούτα ως έναν «εφιάλτη». Ο Abu Muhammed πρόσθεσε πως τα άλλα παιδιά του τον βοηθούν τώρα με τη φροντίδα του Karim. «Είναι πολύ δύσκολο να βρεις μια καλή δουλειά κάτω από αυτές τις συνθήκες», είπε, προσθέτοντας ότι η οικογένεια του είχε μόνο λίγο ψωμί για φαγητό.

Συγκλονίζει το μωρό στη Συρία που έχασε το μάτι του σε βομβαρδισμό Facebook Twitter


Η έλλειψη τροφίμων στη Γούτα είναι μεγάλη, καθώς οι οργανώσεις αρωγής πασχίζουν να προσεγγίσουν την πόλη, η οποία έχει αποκλειστεί από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασάντ από το 2013.


Και άλλες τραγικές ιστορίες παιδιών από την περιοχή έχουν δει το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, αποκαλύπτοντας τη φρίκη του πολέμου. Τον Οκτώβριο, η ιστορία της Sahar Dofdaa, ενός βρέφους τεσσάρων μηνών που πέθανε από την πείνα, προκάλεσε διεθνή κατακραυγή. Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν ότι πολλά είναι τα παιδιά στην περιοχή που υποφέρουν από υποσιτισμό.

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Διεθνή / Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Αφορμή για την παραίτηση του Χαράλαμπου Χαραλάμπους στάθηκε το βίντεο που έχει διαρρεύσει με συνομιλίες που αποκαλύπτουν ροή «μαύρου» χρήματος κατά την προεκλογική εκστρατεία του Νίκου Χριστοδουλίδη
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΔΑΝΙΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Τα σενάρια που εξετάζει ο Τραμπ και τα εμπόδια

Το Associated Press επιχειρεί να χαρτογραφήσει τα ρεαλιστικά μονοπάτια, από μια αναθεώρηση των αμυντικών ρυθμίσεων μέχρι μια κίνηση που θα άνοιγε κρίση στο ΝΑΤΟ, εξηγώντας τι στέκεται νομικά, πολιτικά και πρακτικά
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM