LIVE!

«Διάγγελμα» Morrissey για τα σχόλια εναντίον του - Ισχυρίζεται ότι τον ανέκριναν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

«Διάγγελμα» Morrissey για τα σχόλια εναντίον του - Ισχυρίζεται ότι τον ανέκριναν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Ένα 8λεπτο βίντεο, με τίτλο «Η ομιλία του Morrissey για την "Κατάσταση του Έθνους"», δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο και σε αυτό ο γνωστός τραγουδιστής αναφέρεται στα σχόλια και τα δημοσιεύματα εναντίον του, ενώ ισχυρίζεται μεταξύ άλλων πως τον ανέκριναν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Όλα ξεκίνησαν με την επίμαχη συνέντευξη του Morrissey στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και τα σχόλια του για τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αλλά και το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ που ξεκίνησε με τις κατηγορίες εναντίον του παραγωγού ταινιών Χάρβεϊ Γουάινστιν. Στη συνέντευξη, ο τραγουδιστής υπερασπίζεται τον Γουάινστιν, καθώς και τον ηθοποιό Κέβιν Σπέισι σχετικά με το σκάνδαλο, ενώ χαρακτηρίζει «μάστιγα» τον Τραμπ και δηλώνει ότι θα τον σκότωνε για την ασφάλεια του ανθρώπινου είδους.

Αν και ο Morrissey μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης αρνήθηκε ότι έκανε τέτοιες δηλώσεις και υποστήριξε ότι γενικά παραποιήθηκαν τα λεγόμενά του, το γερμανικό περιοδικό τον «άδειασε» δημοσιεύοντας το ηχητικό της συνέντευξης.

Όταν ο τραγουδιστής ρωτήθηκε «εάν υπήρχε ένα κουμπί εδώ και αν το πατούσες θα πέθαινε ο Τραμπ, θα το έκανες;», απάντησε: «θα το έκανα για την ασφάλεια του ανθρώπινου είδους. Δεν σχετίζεται με την προσωπική μου άποψη για το πρόσωπό του, τη ζωή του ή την οικογένειά του, αλλά με τα συμφέροντα του ανθρώπινου είδους. Νομίζω ότι είναι μία φριχτή, φριχτή μάστιγα».


Τώρα, στο βίντεο - «διάγγελμά» του, ο Morrissey απαντά σε όσους τον επέκριναν και κάνει λόγο για πόλεμο εναντίον του. Πρώτα ωστόσο διαφημίζει το νέο του album και υποστηρίζει ότι η κακή επίδοσή του και η θέση του στα charts οφείλεται τα δημοσιεύματα εναντίον του.

 


Ακόμη, υποστηρίζει πως τον ανέκριναν μυστικοί πράκτορες στις ΗΠΑ, στη διάρκεια μιας πρόσφατης περιοδείας, ενώ λέει πως δεν γνωρίζει αν θα του επιτραπεί ξανά η είσοδος στη χώρα.


«Ως μια άλλη επίπτωση από τη συνέντευξη στο Der Spiegel, ανακρίθηκα από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίοι (πράκτορες) ήταν πολύ καλοί. Και καταλαβαίνω τη θέση τους. Οπότε αυτό πήγε πολύ καλά και με διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αλλά ήταν ένα άμεσο αποτέλεσμα του Der Spiegel, ότι ανακρίθηκα, το οποίο είναι πολύ, πολύ λυπηρό», αναφέρει.


«Οπότε, συγχαρητήρια Der Spiegel, πέτυχες ό,τι ήθελες να πετύχεις. Δεν γνωρίζω εάν θα μου επιτραπεί ξανά η είσοδος στις ΗΠΑ. Θα πρέπει να περιμένω και να δω αν θα μπορέσω να μπω ξανά στη χώρα», προσθέτει.


Σχετικά με τις άλλες δηλώσεις του που προκάλεσαν αντιδράσεις, ο Morrissey σημειώνει: «Ξαφνικά, συμφωνούσα με τη σεξουαλική παρενόχληση. Από ό,τι φαίνεται συμφωνούσα με την παιδεραστία, τον βιασμό, συμφωνούσα με οτιδήποτε θα έπειθε κάποιον στον πλανήτη να σταματήσει να με ακούει. Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια. Δεν συμφωνώ με κάτι τέτοιο. Μπορείτε να το ακούσετε στον τόνο της φωνής μου...».

Πολιτισμός
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εμφάνιση του Jim Carrey στα César έγινε viral θεωρία συνωμοσίας — Τι απαντούν διοργάνωση και εκπρόσωποι

Πολιτισμός / Η εμφάνιση του Jim Carrey στα César έγινε viral θεωρία συνωμοσίας — Τι απαντούν διοργάνωση και εκπρόσωποι

Ο Jim Carrey βρέθηκε στο επίκεντρο viral θεωριών συνωμοσίας μετά την εμφάνισή του στα βραβεία César στο Παρίσι, με χρήστες στα social media να υποστηρίζουν ότι στη σκηνή βρέθηκε σωσίας. Η διοργάνωση και ο εκπρόσωπος του ηθοποιού διέψευσαν επισήμως τις φήμες, επιβεβαιώνοντας ότι η παρουσία του ήταν αυθεντική και προγραμματισμένη εδώ και μήνες.
THE LIFO TEAM
«Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Διεθνή / «Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Ιρανοί σκηνοθέτες και δημιουργοί της διασποράς τοποθετούνται δημόσια μετά τον θάνατο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μιλώντας για «το τέλος ενός 47χρονου εφιάλτη», αλλά και για την αβεβαιότητα που ακολουθεί. Δηλώσεις, ανοιχτές επιστολές και αναρτήσεις στα social media φωτίζουν τη σύνθετη στάση της ιρανικής πολιτισμικής κοινότητας απέναντι στις εξελίξεις.
THE LIFO TEAM
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΓΡΑΦΟΣ ΚΑΝΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕ

Πολιτισμός / Οκτώ στιγμές που ο νοτιοκορεάτικoς κινηματογράφος κατέκτησε τη μεγάλη οθόνη

Η επιλογή του Park Chan-wook στην προεδρία της κριτικής επιτροπής αναδεικνύει την ηχηρή παρουσία της Νότιας Κορέας στο φεστιβάλ των Καννών και φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις ταινίες που ξεχώρισαν
THE LIFO TEAM
Το Met βγάζει τη Lee Krasner από τη σκιά του Pollock

Πολιτισμός / Pollock και Krasner ως ισότιμοι: η νέα έκθεση του Met αναθεωρεί έναν μύθο

Το Metropolitan Museum of Art παρουσιάζει το φθινόπωρο την έκθεση «Krasner and Pollock: Past Continuous», αφιερωμένη και στους δύο καλλιτέχνες σε όλο το εύρος της πορείας τους. Η επιμέλεια τονίζει την ισότιμη συμβολή της Lee Krasner στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό, αναθεωρώντας το κυρίαρχο αφήγημα γύρω από τον Pollock.
THE LIFO TEAM
Η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Césars για τη βία κατά των γυναικών

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ατζανί κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Σεζάρ για τη βία κατά των γυναικών

Στα βραβεία Σεζάρ 2026, η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες στην αίθουσα να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, ενώ η Golshifteh Farahani μίλησε για την αιματηρή καταστολή στο Ιράν.
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads και για την Αμερική που επιμένει

Πολιτισμός / Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads χωρίς τους Grateful Dead

Χωρίς τους Grateful Dead στο κάδρο, το «Summer Tour» εστιάζει αποκλειστικά στους Deadheads. Το ντοκιμαντέρ, με τη στήριξη της Chloë Sevigny, κυκλοφορεί σε μια συγκυρία συμβολική για τη σκηνή, μετά τον θάνατο του Bob Weir.
THE LIFO TEAM