ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Πρωτόγνωρη κίνηση από την Ryanair για να γλιτώσει το χάος των απεργιών

Πρωτόγνωρη κίνηση από την Ryanair για να γλιτώσει το χάος των απεργιών Facebook Twitter
0

Η Ryanair ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναγνωρίσει τα συνδικάτα των πιλότων για πρώτη φορά στα 32 χρόνια της ιστορίας της, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την πραγματοποίηση της πρώτης απεργίας των πιλότων της που έχει προγραμματιστεί για αργότερα σήμερα.

Η άρνηση του διευθύνοντος συμβούλου Μάικλ Ο' Λίρι να αναγνωρίσει τα συνδικάτα βρισκόταν στην καρδιά του μοντέλου του πολύ χαμηλού κόστους που ο ίδιος ανέπτυξε για να μετατρέψει τη μικρή ιρλανδική περιφερειακή αεροπορική εταιρία στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό αερομεταφορέα βάσει του αριθμού των επιβατών.

«Η αναγνώριση των συνδικάτων θα είναι μια σημαντική αλλαγή για τη Ryanair, αλλά έχουμε κάνει ριζικές αλλαγές στο παρελθόν», ανέφερε ο Ο' Λίρι σε ανακοίνωση. «Ελπίζουμε και αναμένουμε ότι αυτές οι δομές μπορούν και θα συμφωνηθούν με τους πιλότους μας στις αρχές του νέου έτους».

Η κίνηση έρχεται αφού πιλότοι σε πολλές χώρες απείλησαν με απεργιακές κινητοποιήσεις την περίοδο έως τα Χριστούγεννα. Η ιρλανδική εταιρία ανέφερε ότι θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τα συνδικάτα στην Ιρλανδία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία προκειμένου να τα αναγνωρίσει, αρκεί τα συνδικάτα αυτά να συστήσουν μια επιτροπή που θα περιλαμβάνει μόνο πιλότους της Ryanair, «καθώς η Ryanair δεν θα μπλεχτεί με πιλότους που πετούν για ανταγωνιστικές εταιρίες στην Ιρλανδία ή αλλού».

Οι πιλότοι και το προσωπικό εδάφους στην Ιταλία αναμένονταν να προχωρήσουν πρώτοι σε κινητοποιήσεις, πραγματοποιώντας τετράωρη στάση εργασίας αργότερα σήμερα, με τους πιλότους στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία να ακολουθούν με 24ωρη απεργία στις 20 Δεκεμβρίου.

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM