Γεννηματά: Είμαστε απέναντι στο συντηρητισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ

Γεννηματά: Είμαστε απέναντι στο συντηρητισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ Facebook Twitter
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Eurokinissi
2

Σαφείς αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ πήρε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Έθνος της Κυριακής. 

«Έχουμε σύνορα και σαφείς διαχωριστικές γραμμές, τόσο με τον εθνολαϊκισμό και τον τυχοδιωκτισμό της fake αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ όσο και με την συντηρητική πολιτική της αυθεντικής δεξιάς της ΝΔ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Είμαστε απέναντι και στις δύο όψεις του συντηρητισμού που εκφράζεται από τους δύο αυτούς πολιτικούς χώρους. Έναν συντηρητισμό που πολώνει και διχάζει την κοινωνία και κρατάει την χώρα σε στασιμότητα».


Υποστηρίζει ότι «η νέα Κεντροαριστερά είναι εδώ και ξεκινά μια νικηφόρα πορεία για τις επόμενες εθνικές εκλογές ώστε να γίνει ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων» και προαναγγέλλει ένα «ανοιχτό, μαζικό, δημοκρατικό συνέδριο» μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου χρόνου στο οποίο θα μπορεί να συμμετάσχει ο κάθε πολίτης που αισθάνεται ότι εκφράζεται από την Κεντροαριστερά. «Η κάθε άποψη και η διαφορετικότητα, ενθαρρύνονται και αναδεικνύονται, και όλα τα ρεύματα και οι ιδέες μπορούν να εκφρασθούν και να αξιοποιηθούν δημιουργικά» σημειώνει.


Για την υπόθεση της πώλησης οπλισμού στη Σαουδική Αραβία η κ. Γεννηματά τονίζει ότι «παρά τις προσπάθειες κουκουλώματος, παραμένει για εμάς ανοιχτή». «Υπάρχουν αμείλικτα αναπάντητα ερωτήματα και συνακόλουθες ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν και να αποδοθούν» τονίζει.


Σε ερώτηση για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης αναφέρει ότι «τα έχουν δώσει όλα, στην ουρά θα κωλύσουν;» και υπογραμμίζει ότι «τα περί εξόδου από το μνημόνιο το 2018 είναι το νέο αφήγημα παραπλάνησης του κ.Τσίπρα. Η πικρή αλήθεια είναι πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, έχει υπογράψει την παραμονή σε μόνιμο μνημόνιο με σκληρά επιπλέον μέτρα και επιτηρήσεις για πολλά – πολλά χρόνια. Αν δεν αλλάξουν όροι αυτής της βαριάς συμφωνίας δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Είμαστε απέναντι στο συντηρητισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ" είπε η γυναίκα που έλλειπε επί τούτου από τη Βουλή όταν ψηφιζόταν το σύμφωνο συμβίωσης και η ταυτότητα φύλου. Λυπάμαι πραγματικά που ένας χώρος όπως αυτός της κεντροαριστεράς έχει επί κεφαλής έναν από τους πιο ψεύτικους, δήθεν, χωρίς απολύτως καμία καινοτόμα ιδέα, άτολμους και αναχρονιστικούς ανθρώπους όπως τη Φώφη. Κρίμα για το χώρο, κρίμα και για τη χώρα. Ελπίζω η ιστορία να μη σε γράψει με μελανά χρώματα αλλά να μη σε γράψει καθόλου.