Καταδικάστηκε ο Ιωάννης Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ

Καταδικάστηκε ο Ιωάννης Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ Facebook Twitter
7

Σε φυλάκιση δέκα ετών με αναστολή, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καταδικάστηκε ομόφωνα από το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης.

Σύμφωνα με το «Βήμα», το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κ. Διώτη γιατί δεν προχώρησε στην αξιοποίηση των στοιχείων που περιλαμβάνονταν στη λίστα των ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC, ενώ παράλληλα αναγνώρισε πως οι ενέργειές του έγιναν για να ωφεληθούν, δηλαδή για να μην ελεγχθούν, τα 2.059 πρόσωπα της λίστας.

Πριν από λίγες ημέρες, η εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είχε ζητήσει την απαλλαγή του κ. Διώτη, υποστηρίζοντας πως η παράδοση του επίμαχου αρχείου με τα ονόματα στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αναιρεί οποιονδήποτε δόλο για τον κατηγορούμενο, ενώ είχε υποστηρίξει πως οι χειρισμοί Διώτη δεν προκάλεσαν ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο, ώστε να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της απιστίας που τον βαραίνει.

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποσωληνώθηκε και αναρρώνει η 14χρονη από την Κεφαλονιά: Ζήτησε να αγκαλιάσει γιατρούς και νοσηλευτές

Ελλάδα / Αποσωληνώθηκε και αναρρώνει η 14χρονη από την Κεφαλονιά: Ζήτησε να αγκαλιάσει γιατρούς και νοσηλευτές

Εντεροϊός είχε προκαλέσει παράλυση στην έφηβη που είχε διακομισθεί εσπευσμένα αρχικά στο Καραμανδάνειο και κατόπιν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου από την Κεφαλονιά
LIFO NEWSROOM
Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Πολιτισμός / Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Στον Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειάς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εργοταξιακού εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο, ενώ στο Κάστρο Βολισσού, ζημιές σημειώθηκαν στις υποδομές ανάδειξης 
LIFO NEWSROOM