Εκλογές στην Τσεχία: Νίκη στον «Τσέχο Μπερλουσκόνι» με 29,1% δίνουν οι προβλέψεις

Εκλογές στην Τσεχία: Νίκη στον «Τσέχο Μπερλουσκόνι» με 29,1% δίνουν οι προβλέψεις Facebook Twitter
0

Το λαϊκιστικό κόμμα ΑΝΟ (Δράση Ανικανοποίητων Πολιτών), του μεγιστάνα Αντρέι Μπάμπις, αναμένεται να είναι ο νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Τσεχία με ποσοστό 29,1%, όπως προκύπτει από τις προβλέψεις του αποτελέσματος με βάση το 8,8% των εκλογικών τμημάτων.


Η πρόβλεψη της εταιρείας Median δείχνει οκτώ κόμματα να ξεπερνούν το όριο του 5% για την είσοδό τους στη βουλή. Το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κόμμα Πολιτών προβλέπεται σύμφωνα με την ίδια πηγή να έρθει δεύτερο με 11%.


Αποτελέσματα με καταμετρημένο το 10,6% των εκλογικών τμημάτων, εμφανίζουν το ΑΝΟ να προηγείται με 31,8%.

Ο Αντρέι Μπάμπις, που αποκαλείται και ως «Τσέχος Μπερλουσκόνι» ή «Τσέχος Τραμπ», είναι φιλορώσος, λαϊκιστής και ευρω-σκεπτικιστής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / «Οι Αμερικανοί λένε όχι»: Ο Ομπάμα στηρίζει δημόσια τις διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για «πρωτοφανή» δράση της ICE στη Μινεάπολη, περιγράφοντας επιχειρήσεις χωρίς σαφές πλαίσιο, με ομοσπονδιακούς πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια και να βγάζουν ανθρώπους έξω
THE LIFO TEAM
Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Η 73χρονη δηλώνει αποφασισμένη να βρει απαντήσεις για να θεραπευτεί - «Θέλω να επισκεφθώ τον πρώην σύζυγό μου για να έχω απαντήσεις. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά πρέπει να τον κοιτάξω κατάματα»
THE LIFO TEAM