Η τεχνολογία μετατρέπει το τασάκι και το φλιτζάνι σε τηλεκοντρόλ

Η τεχνολογία μετατρέπει το τασάκι και το φλιτζάνι σε τηλεκοντρόλ Facebook Twitter
0

   

Τέρμα η αγωνιώδης αναζήτηση του τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, το οποίο χάνεται κάθε λίγο και λιγάκι. Μετά τις χειρονομίες και τις κινήσεις του σώματος που μπορούν να αλληλεπιδράσουν με μια οθόνη, μια νέα ακόμη πιο επαναστατική τεχνολογία έρχεται να μετατρέψει το οποιοδήποτε αντικείμενο, όπως ένα τασάκι ή ένα φλιτζάνι, σε τηλεκοντρόλ για τον έλεγχο της τηλεόρασης και άλλων οθονών.

 

Βρετανοί ερευνητές της Σχολής Υπολογιστών και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ θα παρουσιάσουν τη νέα τεχνολογία με την ονομασία "Matchpoint" στη διεθνή συνδιάσκεψη λογισμικού και τεχνολογιών αλληλεπίδρασης ‘UIST 2017' (User Interface Software and Technology) στο Κεμπέκ του Καναδά τον Οκτώβριο.

 

Η νέα τεχνολογία, που απαιτεί απλώς μια διαδικτυακή κάμερα από άποψη εξοπλισμού, αποτελεί επέκταση της υπάρχουσας τεχνολογίας ελέγχου μέσω χειρονομιών. Αντί να κουνάει κανείς το χέρι ή το κεφάλι του για να «επικοινωνήσει» με μια οθόνη, η νέα τεχνολογία επιτρέπει την αλλαγή ενός καναλιού της τηλεόρασης ή την αυξομείωση του ήχου της με μια απλή μετακίνηση πάνω-κάτω ή αριστερά-δεξιά ενός αντικειμένου (ακόμη και του πλαστικού παιγνιδιού του παιδιού που έχει ξεμείνει στο σαλόνι!).

 

 

Αντίθετα με την υπάρχουσα τεχνολογία ελέγχου μέσω χειρονομιών, το λογισμικό του Matchpoint δεν αναζητά μόνο κάποιο τμήμα του σώματος, που έχει προγραμματισθεί να αναγνωρίζει. Οποιαδήποτε κίνηση ενός αντικειμένου είναι αρκετή για να δώσει εντολή στην οθόνη μιας συσκευής, όπως μιας τηλεόρασης, ενός player μουισκής, ενός υπολογιστή-ταμπλέτας ή ενός ηλεκτρονικού πίνακα.

 

Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία στον χρήστη, ο οποίος δεν χρειάζεται να χοροπηδά μπροστά από μια οθόνη, αλλά μπορεί να είναι ξαπλωμένος στον καναπέ και να ρυθμίζει την τηλεόρασή του με το πρώτο πράγμα που βρίσκει εύκαιρο μπροστά του.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

APPLE ΤΖΟΝ ΤΕΡΝΟΥΣ CEO

Τech & Science / Τζον Τέρνους: Το πρώτο του μήνυμα στους εργαζόμενους της Apple ως νέος CEO - «Η παρουσίαση θα αφήσει εποχή»

Ο Τέρνους ευχαρίστησε τον προκάτοχό του, Τιμ Κουκ, για την πολυετή προσφορά του και τη βοήθεια που του παρείχε κατά την περίοδο μεταβίβασης των καθηκόντων
THE LIFO TEAM
Η Γκαλ Γκαντότ γύρισε ταινία χωρίς κανονικά σκηνικά και φωτισμό: «Ή δουλεύεις με την AI ή μένεις εκτός παιχνιδιού»

Πολιτισμός / Η Γκαλ Γκαντότ γύρισε ταινία χωρίς κανονικά σκηνικά και φωτισμό: «Ή δουλεύεις με την AI ή μένεις εκτός παιχνιδιού»

Η Γκαλ Γκαντότ γύρισε το «Bitcoin» του Νταγκ Λάιμαν σε σχεδόν άδειο πλατό, με σκηνικά και φωτισμό να μπαίνουν αργότερα μέσω AI και λέει ότι χρειάστηκαν έξι μήνες συμβόλαια για να προστατευτεί η ερμηνεία της.
THE LIFO TEAM