Πορτοκαλί συναγερμός στην Κίνα για τον τυφώνα Χάτο

Πορτοκαλί συναγερμός στην Κίνα για τον τυφώνα Χάτο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Πορτοκαλί συναγερμό εξέδωσε σήμερα η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Κίνας για τον τυφώνα Χάτο, τον 13ο από τις αρχές του έτους.

Σήμερα το πρωί (τοπική ώρα), το «μάτι» του Χάτο ήταν πάνω από τη Νότια Σινική Θάλασσα σε απόσταση περίπου 620 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Γκουανγκντόνγκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του εθνικού μετεωρολογικού κέντρου NMC.


Το NMC προβλέπει ότι ο τυφώνας θα κινηθεί βορειοδυτικά και θα πλήξει την Γκουανγκντόνγκ αύριο, ενώ στη συνέχεια θα αποδυναμωθεί κινούμενος δυτικά.

Τις επόμενες ημέρες οι περιοχές Γκουανγκντόνγκ, Φουτζιάν, Τζετζιάνγκ και Ταϊβάν θα πληγούν από καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις ανέμους. Η NMC συμβούλευσε τις τοπικές αρχές να λάβουν προληπτικά μέτρα για πιθανές γεωλογικές καταστροφές και τα πλοία στην περιοχή να επιστρέψουν στα λιμάνια.

Παράλληλα, έχουν ήδη ακυρωθεί περίπου 90 δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας μεταξύ του Σεντζέν και πόλεων στη Φουτζιάν και στο Τζιανγκσί που είχαν προγραμματιστεί για αύριο.

Στην Κίνα ισχύει ένα σύστημα προειδοποίησης τεσσάρων βαθμίδων για την αξιολόγηση των καιρικών συνθηκών, με την κόκκινη βαθμίδα να είναι η ανώτερη και να ακολουθούν η πορτοκαλί, η κίτρινη και η μπλε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα έκκληση από τον πάπα Λέοντα στο Ισραήλ να επιτρέψει τη βοήθεια στη Γάζα

Διεθνή / Νέα έκκληση από τον πάπα Λέοντα στο Ισραήλ να επιτρέψει τη βοήθεια στη Γάζα

«Ανανεώνω την ένθερμη έκκλησή μου να επιτραπεί η είσοδος δίκαιης ανθρωπιστικής βοήθειας και να τερματιστούν οι εχθροπραξίες, το καταστροφικό τίμημα των οποίων πληρώνουν τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς»
LIFO NEWSROOM
Γάζα:  Η ΕΕ να επανεξετάσει συμφωνίες με το Ισραήλ, ζητούν 17 κράτη μέλη - Διαφωνούν Ελλάδα και Κύπρος

Διεθνή / Γάζα:  Η ΕΕ να επανεξετάσει συμφωνίες με το Ισραήλ, ζητούν 17 κράτη μέλη - Διαφωνούν Ελλάδα και Κύπρος

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ θα ξεκινήσει επανεξέταση της συμφωνίας για να διαπιστωθεί εάν το Ισραήλ έχει παραβιάσει τις δεσμεύσεις του στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Reuters: Η Ουκρανία παρουσιάζει στην ΕΕ αυστηρότερο σχέδιο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εν μέσω αμερικανικών «δισταγμών»

Διεθνή / Reuters: Η Ουκρανία παρουσιάζει στην ΕΕ αυστηρότερο σχέδιο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εν μέσω αμερικανικών «δισταγμών»

Το έγγραφο των 40 σελίδων περιλαμβάνει σειρά συστάσεων, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται η έκδοση νομοθεσίας που θα επιταχύνει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από άτομα που έχουν υποστεί κυρώσεις από την ΕΕ, με στόχο την αποστολή αυτών των πόρων στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM