Πορτοκαλί συναγερμός στην Κίνα για τον τυφώνα Χάτο

Πορτοκαλί συναγερμός στην Κίνα για τον τυφώνα Χάτο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Πορτοκαλί συναγερμό εξέδωσε σήμερα η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Κίνας για τον τυφώνα Χάτο, τον 13ο από τις αρχές του έτους.

Σήμερα το πρωί (τοπική ώρα), το «μάτι» του Χάτο ήταν πάνω από τη Νότια Σινική Θάλασσα σε απόσταση περίπου 620 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Γκουανγκντόνγκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του εθνικού μετεωρολογικού κέντρου NMC.


Το NMC προβλέπει ότι ο τυφώνας θα κινηθεί βορειοδυτικά και θα πλήξει την Γκουανγκντόνγκ αύριο, ενώ στη συνέχεια θα αποδυναμωθεί κινούμενος δυτικά.

Τις επόμενες ημέρες οι περιοχές Γκουανγκντόνγκ, Φουτζιάν, Τζετζιάνγκ και Ταϊβάν θα πληγούν από καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις ανέμους. Η NMC συμβούλευσε τις τοπικές αρχές να λάβουν προληπτικά μέτρα για πιθανές γεωλογικές καταστροφές και τα πλοία στην περιοχή να επιστρέψουν στα λιμάνια.

Παράλληλα, έχουν ήδη ακυρωθεί περίπου 90 δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας μεταξύ του Σεντζέν και πόλεων στη Φουτζιάν και στο Τζιανγκσί που είχαν προγραμματιστεί για αύριο.

Στην Κίνα ισχύει ένα σύστημα προειδοποίησης τεσσάρων βαθμίδων για την αξιολόγηση των καιρικών συνθηκών, με την κόκκινη βαθμίδα να είναι η ανώτερη και να ακολουθούν η πορτοκαλί, η κίτρινη και η μπλε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός από ουκρανικό πλήγμα ο υπαρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού – Επιβεβαιώνει η Μόσχα

Διεθνή / Νεκρός από ουκρανικό πλήγμα ο υπαρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού – Επιβεβαιώνει η Μόσχα

Σύμφωνα με ρωσικά και ουκρανικά κανάλια στο Telegram, ο Γκούντκοφ σκοτώθηκε μαζί με ακόμη δέκα στρατιωτικούς, κατά την ουκρανική επίθεση σε ρωσικό σημείο διοίκησης
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ετοιμάζεται να ρίξει δισεκατομμύρια μύγες από αεροπλάνα για να καταπολεμήσει παράσιτο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ρίξουν δισεκατομμύρια μύγες από αεροπλάνα για να καταπολεμήσουν σαρκοφάγο σκουλήκι

Πρόκειται για σχέδιο καταπολέμησης ενός παρασίτου που θα μπορούσε να καταστρέψει τη βιομηχανία βοδινού κρέατος, να αφανίσει την άγρια ζωή και ακόμη και να σκοτώσει κατοικίδια ζώα
LIFO NEWSROOM