O άστεγος «ήρωας» της επίθεσης στο Μάντσεστερ κατηγορείται τώρα για κλοπές σε βάρος θυμάτων

O άστεγος «ήρωας» της επίθεσης στο Μάντσεστερ κατηγορείται τώρα για κλοπές σε βάρος θυμάτων Facebook Twitter
0

Ένας άστεγος, ο οποίος είχε παρουσιαστεί ως ήρωας επειδή είχε βοηθήσει θύματα της επίθεσης στο Μάντσεστερ, εμφανίσθηκε σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενος ότι έκλεψε προσωπικά αντικείμενα από δύο απ' αυτά.


Ο Κρις Πάρκερ, ένας 33χρονος άστεγος, δήλωσε αθώος για τις δύο κατηγορίες σε δικαστήριο του Μάντσεστερ και προφυλακίσθηκε μέχρι την επόμενη ακροαματική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου, μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.


Ο Πάρκερ είναι ύποπτος ότι έκλεψε την τσάντα μιας γυναίκας που είχε τραυματισθεί και της οποίας η 14χρονη εγγονή σκοτώθηκε στην επίθεση καμικάζι που είχε στοιχίσει συνολικά τη ζωή σε 22 ανθρώπους στις 22 Μαΐου στην Manchester Arena στο τέλος μιας συναυλίας της αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε. Κατηγορείται επίσης για την κλοπή του κινητού τηλεφώνου μιας έφηβης.

Ο Κρις Πάρκερ, ο οποίος πήγαινε τακτικά κοντά στην αίθουσα συναυλιών για να επαιτήσει, είχε επαινεθεί για το θάρρος του αφού είχε αφηγηθεί πώς είχε προστρέξει σε βοήθεια θυμάτων το βράδυ της επίθεσης.


«Άκουσα ένα μπαμ και ένα δευτερόλεπτο μετά είδα μια λευκή λάμψη μετά καπνό και άκουσα κραυγές», είχε δηλώσει την επομένη της επίθεσης μιλώντας στο βρετανικό πρακτορείο Press Association. «Με έριξε στο έδαφος. Μετά σηκώθηκα και, αντί να φύγω, το ένστικτό μου με ώθησε να τρέξω και να προσπαθήσω να βοηθήσω», είχε συνεχίσει.


Συγκινημένος, είχε επίσης πει πως επιχείρησε να παρηγορήσει ένα κοριτσάκι και μια 60χρονη γυναίκα που τελικά υπέκυψαν στα τραύματά τους.


Ένας έρανος είχε οργανωθεί για να υποστηριχθεί ο άστεγος, κατά τον οποίο συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 50.000 λίρες (περίπου 55.000 ευρώ), ένα ποσό που δεν του έχει ακόμη δοθεί.


Η Manchester Arena, που παραμένει κλειστή μετά την επίθεση, ανακοίνωσε εξάλλου πως θα ανοίξει και πάλι στις 9 Σεπτεμβρίου με μια φιλανθρωπική συναυλία τα έσοδα της οποίας θα χρησιμεύσουν για να χρηματοδοτηθεί ένα μνημείο προς τιμήν των θυμάτων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Διεθνή / Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Το habeas corpus αποτελεί θεμελιώδη αρχή του αγγλοσαξονικού δικαίου - Το Σύνταγμα των ΗΠΑ επιτρέπει την αναστολή της νομικής αυτής προστασίας μόνο «σε περιπτώσεις εξέγερσης ή εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και την ανάγκη για άμεση εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας τριάντα ημερών
LIFO NEWSROOM
Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Διεθνή / Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Τα κράτη μέλη της G7 ζήτησαν «άμεση αποκλιμάκωση», ενώ οι ΗΠΑ, παραδοσιακός σύμμαχος του Πακιστάν αλλά τα τελευταία χρόνια πιο κοντά στην Ινδία, προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν για τη μείωση της έντασης
LIFO NEWSROOM