Σχέδιο επίθεσης στη νήσο Γκουάμ των ΗΠΑ θα εκπονήσει η Β. Κορέα ως τα μέσα Αυγούστου

Σχέδιο επίθεσης στη νήσο Γκουάμ των ΗΠΑ θα εκπονήσει η Β. Κορέα ως τα μέσα Αυγούστου Facebook Twitter
1

Η Βόρεια Κορέα θα έχει εκπονήσει έως τα μέσα του μήνα Αυγούστου ένα σχέδιο για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς εναντίον της νήσου Γκουάμ, επικράτειας των Ηνωμένων Πολιτειών στον Ειρηνικό, και θα το παρουσιάσει στον ηγέτη της Κιμ Γιόνγκ Ουν ώστε να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει περαιτέρω, είπε το επίσημο πρακτορείο της χώρας, KCNA, χθες.

 

"Οι ρουκέτες τύπου Hwasong-12 που θα εκτοξευθούν από τον Λαϊκό Στρατό της Κορέας θα διασχίσουν τον ουρανό πάνω από τις περιφέρειες Σιμάνε, Χιροσίμα και Κοΐτσι στην Ιαπωνία", είπε το πρακτορείο, επικαλούμενο τον διοικητή της Στρατηγικής Δύναμης του Στρατού, στρατηγό Κιμ Ρακ Γκιόμ.

 

"Θα πετάξουν 3.356,7 χλμ σε 1.065 δευτερόλεπτα και θα πέσουν στη θάλασσα 30 με 40 χλμ από τις ακτές του Γκουάμ", πρόσθεσε.

 

Η Βόρεια Κορέα πρόσθεσε ότι οι απειλές του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί "φωτιάς και οργής" στις αρχές της εβδομάδας είναι "ένα σωρό ανοησίες", και πρόσθεσε ότι "μόνο η απόλυτη ισχύς μπορεί να επιδράσει πάνω του".

 

Ο στρατός της Νότιας Κορέας δήλωσε σήμερα ότι οι δηλώσεις της Βόρειας Κορέας σχετικά με επιθετικό πυραυλικό πλήγμα στην αμερικανική περιοχή του Γκουάμ, αποτελούν πρόκληση κατά της Σεούλ, αλλά και της συμμαχίας μεταξύ της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ.

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Μεικτού Στρατιωτικού Επιτελείου, η Νότια Κορέα είναι προετοιμασμένη ν’ απαντήσει άμεσα κατά οποιασδήποτε προκλητικής ενέργειας που θα προέρχεται από την Βόρεια Κορέα. Ωστόσο, οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας δηλώνουν ότι δεν έχει παρατηρηθεί κάτι ασυνήθιστο στην πλευρά της συνοριακής γραμμής με την Βόρεια Κορέα, που ν’ υποδηλώνει προετοιμασία για κάποια επιθετική ενέργεια.

 

Η Πιονγιάνγκ απέρριψε σήμερα την προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με “φωτιά και οργή” εάν απειλήσει τις ΗΠΑ, ως μια “μεγάλη ανοησία” ενώ δήλωσε πως σχεδιάζει με λεπτομέρειες μία πυραυλική επίθεση κοντά στο Γκουάμ που βρίσκεται στον Ειρηνικό ωκεανό.

 

Η Ιαπωνία μπορεί νόμιμα ν’ αναχαιτίσει έναν πύραυλο από την Βόρεια Κορέα με στόχο το Γκουάμ, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Ιτσουνόρι Ονοντέρα που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

 

Ο Ονοντέρα δήλωσε κοινοβουλευτική επιτροπή της Κάτω Βουλής, ότι η Ιαπωνία θα καταρρίψει έναν πύραυλο εάν αυτός κατευθύνεται προς αμερικανική περιοχή στον Ειρηνικό και κριθεί ότι ο πύραυλος αυτός, αποτελεί κρίσιμη απειλή κατά της ιαπωνικής εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με το Kyodo.

 

Από την άλλη μεριά, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η Ιαπωνία δεν διαθέτει την αμυντική ικανότητα να καταρρίψει έναν πύραυλο που ενδεχόμενα να βρεθεί σε τροχιά πάνω από την επικράτειά της, με κατεύθυνση προς το Γκουάμ.

 

 

 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ UNESCO ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ιράν: Σοβαρές ζημιές στο Ανάκτορο Γκολεστάν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη

Το Ανάκτορο Γκολεστάν αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά συγκροτήματα της Τεχεράνης και κεντρικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής της περιόδου των Κατζάρων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM
Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρ΄πεια της Ευρώπης;

Διεθνή / Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης;

Η άρνηση της Ισπανίας να επιτρέψει τη χρήση των βάσεων Rota και Morón για τις πρόσφατες αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή αποτελεί μια από τις πιο τολμηρές διπλωματικές κινήσεις μέλους του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Το άσχημο είναι ότι έτσι και τους μετατρέψει ο Τραμπ σε πυρηνική στάχτη θα χάσουμε την στομφώδη παρουσιάστρια και τα βίντεο με την Ουάσιγκτον στις φλόγες