Πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά και σήμερα - 50 φωτιές μέσα σε ένα 24ωρο

Πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά και σήμερα - 50 φωτιές μέσα σε ένα 24ωρο Facebook Twitter
0

Πενήντα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μέσα σε μία μόλις ημέρα και συγκεκριμένα, από το ξημερώματα στις 06:00 χτες έως 06:00 έως και σήμερα σε όλη την χώρα.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας Αργολίδος, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, και στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σκύρο και Κύθηρα.

Υψηλός κίνδυνος, προβλέπεται για τους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Χαλκιδικής, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, 'Αρτας, Λευκάδας, Πρέβεζας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνία, Κυκλάδων και στα νησιά Κρήτη, Ικαρία, Σάμος, Σποράδες, Λήμνος, Σαμοθράκη, Θάσος, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κι σε κάθε περίπτωση πυρκαγιάς ή έκτακτης ανάγκης να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

Οι περισσότερες πάντως από τις φωτιές που εκηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο. Ωστόσο, παραμένουν σε εξέλιξη οι πυρκαγιές στα Κύθηρα, στην Πάργα και στο Αγρίνιο, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσιάζουν καλή εικόνα.


Υπό έλεγχο τέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χτες στην Αττική και συγκεκριμένα επί της λεωφόρου Τατοΐου στις Αχαρνές και στο 'Αλσος Βεΐκου, οι οποίες δεν πρόλαβαν να πάρουν διαστάσεις χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής.


Η πυρκαγιά στα Κύθηρα, δεν έχει προς το παρόν ενεργό μέτωπο, είναι οριοθετημένη περιμετρικά με μικρές μόνο εστίες εντός της καμένης έκτασης. 

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Τ.Κ Τσεκούρι Πάργας είναι σε εξέλιξη. 


Την ίδια εικόνα παρουσιάζει και η πυρκαγιά στην περιοχή Αμπέλια Αγρινίου, η οποία είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 17 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο. 



Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

Ελλάδα / Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

«Οι καταγγελίες μου φαίνονται λίγο εξωπραγματικές», ανέφερε η Χριστίνα Παππά - «Δεν τον έχω ικανό να διαπράξει αυτά που έχει κατηγορηθεί. Δεν το πιστεύω», είπε η Φαίδρα Δούκα
LIFO NEWSROOM
«Χάθηκε ένας φίλος, σταματήστε τις θεωρίες» - Η ανάρτηση του φίλου του ορειβάτη στη Δράμα

Ελλάδα / «Χάθηκε ένας φίλος, σταματήστε τις θεωρίες» - Η ανάρτηση του φίλου του ορειβάτη στη Δράμα

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, οι δύο άνδρες είχαν φτάσει στην περιοχή για να ξαναδούν το σημείο όπου πριν λίγο καιρό είχε εντοπιστεί συντρίμμι μαχητικού αεροσκάφους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο είχε αναδείξει ο άτυχος ορειβάτης
LIFO NEWSROOM