Ισραήλ: Η κυβέρνηση θέλει να διακόψει τη λειτουργία του Al-Jazeera γιατί «υποστηρίζει την τρομοκρατία»

Ισραήλ: Η κυβέρνηση θέλει να διακόψει τη λειτουργία του Al-Jazeera γιατί «υποστηρίζει την τρομοκρατία» Facebook Twitter
0

Το Ισραήλ στοχεύει στην ανάκληση των διαπιστεύσεων των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού δικτύου Al-Jazeera, τον τερματισμό λειτουργίας των γραφείων του, αλλά και την διακοπή των μεταδόσεων των δελτίων ειδήσεων, από την έδρα του στο Κατάρ, από τους παρόχους καλωδιακών και δορυφορικών συνδέσεων, σύμφωνα με τον υπουργό Επικοινωνιών, Αγιούμπ Καρά.


Ο υπουργός, κατηγόρησε το τηλεοπτικό δίκτυο ότι "υποστηρίζει την τρομοκρατία," τονίζοντας ότι οι πάροχοι των καλωδιακών συνδέσεων έχουν συμφωνήσει με την διακοπή μετάδοσης των αραβικών και αγγλικών εκπομπών του δικτύου.

Ωστόσο, η πλήρης διακοπή της λειτουργίας του, θα απαιτήσει σχετική νομοθεσία.

Το Al-Jazeera καταδικάζει την ισραηλινή απόφαση και ανακοινώνει ότι θα την προσβάλει στη δικαιοσύνη

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jazeera του Κατάρ καταδικάζει την απόφαση του Ισραήλ να κλείσει τα γραφεία του και δηλώνει ότι θα την προσβάλει στη δικαιοσύνη.


«Το Al-Jazeera καταγγέλλει το μέτρο αυτό εκ μέρους ενός κράτους που ισχυρίζεται ότι είναι η μοναδική δημοκρατία στη Μέση Ανατολή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) εκπρόσωπος του τηλεοπτικού δικτύου προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσει προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά του μέτρου.


Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να κλείσει τα γραφεία του Al-Jazeera , το οποίο οι ισραηλινές αρχές κατηγορούν για υποκίνηση βίας, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Επικοινωνιών.


Το Ισραήλ κατηγορεί εδώ και χρόνια το δίκτυο για έλλειψη αντικειμενικότητας στην κάλυψη της διένεξης με τους Παλαιστίνιους. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε ανακοινώσει στα τέλη του Ιουλίου ότι ήθελε να διώξει το Al-Jazeera κατηγορώντας το ότι υποδαυλίζει την ένταση στη διένεξη για τους ιερούς τόπους στην Ιερουσαλήμ.


«Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι είναι το μοναδικό δημοκρατικό κράτος στη Μέση Ανατολή και επαίρεται γι΄αυτό, αλλά , με την απόφασή του, ακολουθεί τον δρόμο των δικτατοριών που δεν αναγνωρίζουν την ελευθερία της έκφρασης και της ενημέρωσης», δήλωσε στο AFP το στέλεχος του τηλεοπτικού δικτύου, εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξή του για το γεγονός ότι ο ισραηλινός υπουργός Επικοινωνιών δικαιολόγησε την απόφαση χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματα των «χωρών του αποκλεισμού, της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν».


Ο υπουργός Επικοινωνιών δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι «τον τελευταίο καιρό, σχεδόν όλες οι χώρες της περιοχής, κυρίως η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και η Ιορδανία, έχουν φθάσει στο συμπέρασμα ότι το Al-Jazeera υποκινεί σε τρομοκρατία και θρησκευτικό εξτρεμισμό». «Ηταν αφύσικο στις συνθήκες αυτές αυτό το δίκτυο να συνεχίζει να εκπέμπει» από το Ισραήλ, δήλωσε ο υπουργός Αγιούμπ Κάρα.


Απαντώντας στην κατηγορία για έλλειψη αντικειμενικότητας στην κάλυψη των γεγονότων της Ιερουσαλήμ τον περασμένο μήνα, ο υπεύθυνος του Al-Jazeera δήλωσε: «Η κάλυψη των γεγονότων στα παλαιστινιακά εδάφη είναι επαγγελματική και αντικειμενική και οι Ισραηλινοί το έχουν αναγνωρίσει παραπάνω από μία φορά διότι φροντίζουμε να παρουσιάζουμε τις απόψεις και τις αντίθετές τους».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Τουρκία: Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης – Βίντεο από τη στιγμή των 6,1 Ρίχτερ

Διεθνή / Σεισμός στην Τουρκία: Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης – Βίντεο από τη στιγμή των 6,1 Ρίχτερ

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν την ένταση της δόνησης και τον πανικό που ακολούθησε, καθώς μετασεισμοί – με ισχυρότερο στα 4,6 Ρίχτερ – συνεχίστηκαν για περίπου 20 λεπτά
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Στοχευμένο πλήγμα του Ισραήλ κατά δημοσιογράφων - 7 νεκροί, 5 μέλη του Αλ Τζαζίρα

Διεθνή / Γάζα: Στοχευμένο πλήγμα του Ισραήλ κατά δημοσιογράφων - 7 νεκροί, 5 μέλη του Αλ Τζαζίρα

Μεταξύ των θυμάτων στη Γάζα είναι ο ανταποκριτής του Αλ Τζαζίρα, Ανάς αλ Σαρίφ που βρισκόταν στη Γάζα από το ξέσπασμα του πολέμου το 2023 - Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι έπληξε «στοχοποιημένα» τον Αλ Σαρίφ, χαρακτηρίζοντάς τον «τρομοκράτη» που «παρίστανε τον δημοσιογράφο»
LIFO NEWSROOM
Κάλας: Καμία συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας χωρίς Ουκρανία και ΕΕ – Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ τη Δευτέρα

Διεθνή / Κάλας: Καμία συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας χωρίς Ουκρανία και ΕΕ – Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ τη Δευτέρα

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ προειδοποίησε πως μια διαπραγματευτική λύση δεν πρέπει να αφήσει περιθώρια για νέα επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, της διατλαντικής συμμαχίας ή της Ευρώπης
LIFO NEWSROOM
Τρία «ξωτικά» από τη Γερμανία ξεκίνησαν ποδηλατικό ταξίδι 3.000 χλμ. για να παραδώσουν γράμματα στον Άγιο Βασίλη

Διεθνή / Τρία «ξωτικά» από τη Γερμανία ξεκίνησαν ποδηλατικό ταξίδι 3.000 χλμ. για να παραδώσουν γράμματα στον Άγιο Βασίλη

Τρεις ταχυδρομικοί υπάλληλοι μεταφέρουν ευχές και λίστες δώρων από την πόλη Σαντ Νικολάους στη Γερμανία έως το Ροβανιέμι της Φινλανδίας, περνώντας από τρεις χώρες
LIFO NEWSROOM
Από τις τράπεζες στις τσάντες: Οι συμμορίες στο Παρίσι αρπάζουν Hermès και Louis Vuitton αξίας εκατομμυρίων

Διεθνή / Από τις τράπεζες στις τσάντες: Οι συμμορίες στο Παρίσι αρπάζουν Hermès και Louis Vuitton αξίας εκατομμυρίων

Η εκτόξευση της παγκόσμιας ζήτησης για δερμάτινα είδη υψηλής ραπτικής, τροφοδοτούμενη και από τα social media, έχει αυξήσει τις τιμές σε τέτοιο βαθμό που η μεταπώλησή τους αποφέρει τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν στη Μεσίνα κατά της γέφυρας που θα ενώνει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα

Διεθνή / Ιταλία: Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν στη Μεσίνα κατά της γέφυρας που θα ενώνει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα

Το έργο, αξίας 13,5 δισ. ευρώ, θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο, αλλά προκαλεί αντιδράσεις για τον περιβαλλοντικό και κοινωνικό του αντίκτυπο
LIFO NEWSROOM
Ένα πρώην Rolling Stone κατηγορεί το Μητροπολιτικό Μουσείο Ν. Υόρκης ότι εκθέτει την κλεμμένη κιθάρα του

Διεθνή / Ένας πρώην Rolling Stone κατηγορεί το Μητροπολιτικό Μουσείο Ν. Υόρκης ότι εκθέτει την κλεμμένη κιθάρα του

Η κιθάρα, γνωστή και ως «Keithburst», ανήκε τη δεκαετία του ’60 στον Κιθ Ρίτσαρντς, ενώ στη συνέχεια την έπαιξαν κι άλλοι κορυφαίοι κιθαρίστες, όπως ο Έρικ Κλάπτον και ο Τζίμι Πέιτζ
LIFO NEWSROOM