Forbes: H J.K Rowling είναι ξανά η πιο πλούσια συγγραφέας του κόσμου

Forbes: H J.K Rowling είναι ξανά η πιο πλούσια συγγραφέας του κόσμου Facebook Twitter
2

Αν ο μαγικός κόσμος του Χάρι Πότερ ήταν πραγματικός, που για κάποιους είναι, τότε η συγγραφέας των ιστοριών του, J.K. Rowling θα έπρεπε να ζητήσει από την τράπεζα Γκρίνγκοτς ένα μεγαλύτερο χρηματοκιβώτιο για να φυλάει τα χρήματά της.

Και αυτό γιατί η 52χρονη Βρετανίδα επέστρεψε φέτος, μετά από μία δεκαετία, στην πρώτη θέση της λίστας του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους συγγραφείς του κόσμου.

Για την κατάρτιση της λίστας, το Forbes υπολογίζει τις πωλήσεις βιβλίων, e-books, κασετών, κέρδη από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο καθώς επίσης και τη γνώμη των ειδικών της βιομηχανίας.

Έτσι, με βάση αυτά τα δεδομένα, υπολογίζεται ότι η Rowling κέρδισε φέτος 95 εκατομμύρια δολάρια χάρη κυρίως στα έσοδά της από τις πωλήσεις του βιβλίου «O Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί», αλλά και την κυκλοφορία της ταινίας «Φανταστικά Ζώα και που Βρίσκονται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ (σ.σ. για την ακρίβεια το κείμενο της ομώνυμης θεατρικής παράστασης) πούλησε στη Βρετανία 680.000 αντίτυπα τις τρεις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του και έγινε το βιβλίο με τις πιο γρηγορότερες πωλήσεις μετά το τελευταίο μυθιστόρημα του Χάρι Πότερ, «Οι Κλήροι του Θανάτου».

Η Rowling εκθρόνισε από την 1η θέση τον James Paterson, γνωστό κυρίως για τα αστυνομικά μυθιστορήματα με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Άλεξ Κρος και έναν από τους πιο ευπώλητους συγγραφείς όλων των εποχών.

Η λίστα του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους συγγραφείς παγκοσμίως

1 JK Rowling – $95m
2 James Patterson $87m
3 Jeff Kinney $21m
4 Dan Brown $20m
5 Stephen King $15m
6= John Grisham $14m
6= Nora Roberts $14m
8 Paula Hawkins $13m
9 EL James $11.5m
10= Danielle Steel $11m
10= Rick Riordan $11m

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ OPENAI AMAZON

Πολιτισμός / Η Amazon εγκαταλείπει τη βιογραφική ταινία για τον Σαμ Άλτμαν ενώ επενδύει δισεκατομμύρια στην OpenAI

Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Λούκα Γκουαντανίνο, έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματά της και σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα κολακευτικά τον Άλτμαν
THE LIFO TEAM
Ο Κιθ Ρίτσαρντς έγινε προπάππους και φοβάται την AI περισσότερο από το θάνατο

Πολιτισμός / Ο Κιθ Ρίτσαρντς έγινε προπάππους και φοβάται την AI περισσότερο από το θάνατο

Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ των Rolling Stones, Foreign Tongues, ο 82χρονος κιθαρίστας μιλά για το σώμα του, τον Μικ Τζάγκερ, την τεχνολογία, τον Τσακ Μπέρι και τα «παλιά κόλπα» που εξακολουθεί να εμπιστεύεται.
THE LIFO TEAM
Ο Ryan McGinley επιστρέφει στη νύχτα της Νέας Υόρκης

Πολιτισμός / Ο Ryan McGinley επιστρέφει στη νύχτα της Νέας Υόρκης

Στη νέα του έκθεση Night Shift στο Jeffrey Deitch, ο Αμερικανός φωτογράφος γυρίζει μετά από χρόνια στους δρόμους της πόλης που τον έκανε γνωστό, φωτογραφίζοντας γυμνά σώματα, queer φίλους, γέφυρες, τούνελ, σκουπίδια, φώτα και τη μεταμεσονύχτια ενέργεια της Νέας Υόρκης.
THE LIFO TEAM
Αυτός ο ήλιος όλους θα μας κάψει

Πολιτισμός / Αυτός ο ήλιος όλους θα μας κάψει: οι κουίρ ζωές του Asafe Ghalib που δεν χαμηλώνουν το βλέμμα

Στο Under The Same Sun, ο Βραζιλιάνος φωτογράφος ταξιδεύει σε επτά χώρες της Λατινικής Αμερικής και φτιάχνει ένα τρυφερό, σωματικό αρχείο queer ζωών που δεν χωρούν στις γνώριμες εικόνες της φτώχειας, της βίας, του εξωτισμού ή του Pride θεάματος
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Το BBC ξαναδιαβάζει τον Ιάκωβο Α΄ μέσα από τους άντρες που αγάπησε

Πολιτισμός / Το BBC ξαναδιαβάζει τον Ιάκωβο Α΄ μέσα από τους άντρες που αγάπησε

Το νέο ντοκιμαντέρ Queen James βασίζεται στο βιβλίο του ιστορικού Γκάρεθ Ράσελ και εξετάζει τις στενές σχέσεις του βασιλιά με τους άντρες συντρόφους του, πέρα από τη βικτωριανή σιωπή που σκέπασε για χρόνια την ιστορία τους.
THE LIFO TEAM
Η Μιράντα Τζουλάι πάει στο Άσπεν για να μιλήσει για το σώμα μέσα στο τοπίο

Πολιτισμός / Η Μιράντα Τζουλάι πάει στο Άσπεν για να μιλήσει για το σώμα μέσα στο τοπίο

Η συγγραφέας, καλλιτέχνιδα και σκηνοθέτις θα είναι το κεντρικό πρόσωπο του AIR Festival του Aspen Art Museum, που φέτος συνδέει την περφόρμανς με τη φύση, την αρχιτεκτονική, την τεχνολογία και την εικαστική σκέψη.
THE LIFO TEAM
Το Ιράν καταδίκασε την καλλιτέχνιδα Παραστού Αχμαντί σε 74 μαστιγώματα επειδή τραγούδησε χωρίς χιτζάμπ στο YouTube

Πολιτισμός / Το Ιράν καταδίκασε την καλλιτέχνιδα Παραστού Αχμαντί σε 74 μαστιγώματα επειδή τραγούδησε χωρίς χιτζάμπ στο YouTube

Η ερμηνεύτρια και οκτώ μέλη της ομάδας της, που κατηγορήθηκαν για διάδοση «ανήθικου περιεχομένου», δεν θα μπορούν να εργαστούν καλλιτεχνικά ούτε να φύγουν από τη χώρα για δύο χρόνια.
THE LIFO TEAM