Έγκλημα πάθους στο Σικάγο: Καθηγητής πανεπιστημίου κατηγορείται πως μαχαίρωσε έναν 30χρονο

Έγκλημα πάθους στο Σικάγο: Καθηγητής πανεπιστημίου κατηγορείται πως μαχαίρωσε έναν 30χρονο Facebook Twitter
0

Έγκλημα πάθους στο Σικάγο: Καθηγητής πανεπιστημίου κατηγορείται πως μαχαίρωσε έναν 30χρονο Facebook Twitter

 

Η αστυνομία στην Καλιφόρνια συνέλαβε την Παρασκευή έναν καθηγητή του Πανεπιστημίου Northwestern από το Ιλινόις και έναν υπάλληλο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι οποίοι αναζητούνταν σε σχέση με υπόθεση μαχαιρώματος στο Σικάγο την περασμένη εβδομάδα.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία του Σικάγο, ο 42χρονος καθηγητής Γουίνταμ Λάθεμ και ο 56χρονος υπάλληλος μισθοδοσίας Άντριου Γουόρεν κρατούνται στο Όουκλαντ της Καλιφόρνια. «Και οι δύο θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους και ελπίζουμε ότι οι σημερινές συλλήψεις θα φέρουν κάποια ανακούφιση στις οικογένειες των θυμάτων», αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας.

 

Οι αρχές αναζητούσαν τα δύο άτομα, από τη στιγμή που βρήκαν τη σορό του 30χρονου κομμωτή Τρέντον Κορνέλ στο διαμέρισμα του καθηγητή Λάθεμ στο Σικάγο στις 27 Ιουλίου. Η επίθεση ήταν τόσο άγρια που έσπασε η λεπίδα του μαχαιριού. Ο Λάθεμ είχε στείλει βίντεο στην οικογένεια του, μέσω του οποίου απολογούνταν για την πράξη του, δήλωσε πηγή της αστυνομίας του Σικάγο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αστυνομικών το θύμα έφερε πολλαπλές μαχαιριές και η σορός του ήταν «ακρωτηριασμένη». Ο καθηγητής και ο Κορνέλ φαίνεται ότι ζούσαν μαζί στο διαμέρισμα αλλά ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ποια ήταν η σχέση τους με τον Γουόρεν.

 

 

Η υπόθεση έχει προσελκύσει τη διεθνή προσοχή καθώς ο Λάθεμ είναι γνωστός στον κλάδο του στην επιστημονική κοινότητα ενώ και ο δεύτερος συλληφθείς εργάζεται για διάσημο πανεπιστήμιο. Η Τelegraph ανέφερε την Πέμπτη ότι ο Γουόρεν ταξίδεψε για τις ΗΠΑ χωρίς να πει τίποτα στην οικογένεια ή σε φίλους του. Χαρακτηρίζεται ως απομονωμένος και ντροπαλός.

 

Το Σικάγο αντιμετωπίζει μία από τις πιο βίαιες περιόδους του σε 20 χρόνια. Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αμερικής έχει υπερβεί τις 700 ανθρωποκτονίες για δεύτερο συνεχόμενο έτος, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Chicago Tribune.

 

Η αστυνομία διερευνά τα αίτια του εγκλήματος, αλλά πιθανολογεί ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΚΟΡΝΙ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Γαλλία: Μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας για το βράδυ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

«Κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιβληθεί εφόσον κριθεί αναγκαίο, ωστόσο τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας φαίνεται να είναι καταλληλότερα», δήλωσε ο Σεμπαστιάν Λεκορνί
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ

Διεθνή / Γαλλία: Σοβαροί τραυματισμοί διαδηλωτών - Φοιτητικοί αποκλεισμοί και απαγόρευση συγκεντρώσεων στη Μασσαλία

Ένας 17χρονος έχασε το χέρι του και μία συνομήλική του την όραση από το ένα μάτι - Φοιτητές της École du Louvre απέκλεισαν την πρόσβαση στο μουσείο του Λούβρου
THE LIFO TEAM
Το πρόσωπο του κακού: Η αμύθητη περιουσία του Ίλον Μασκ και το κόστος της πολιτικής του ισχύος

Διεθνή / Το πρόσωπο του κακού: Η αμύθητη περιουσία του Ίλον Μασκ και το κόστος της πολιτικής του ισχύος

Από τις περικοπές στη USAID, που σύμφωνα με επιστημονική μελέτη ενδέχεται να κοστίσουν εκατομμύρια ζωές, μέχρι την Ουκρανία και την ευρωπαϊκή ακροδεξιά, πληθαίνουν οι καταγγελίες για το ανθρώπινο κόστος της πολιτικής επιρροής του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.
THE LIFO TEAM
ΚΑΝΑΔΑΣ

Διεθνή / Καναδάς: Στο μικροσκόπιο τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς σε μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις της χώρας

Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον 19 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση - Η φωτιά έκαιγε επί ώρες σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τους στρατιώτες
THE LIFO TEAM
«Ένιωσα αηδία»: Ευρωβουλεύτρια αποκαλύπτει πώς την «έγδυσαν» με AI

Διεθνή / «Ένιωσα αηδία»: Ευρωβουλεύτρια αποκαλύπτει πώς την «έγδυσαν» με AI

Πενήντα ευρωβουλευτές, οι 46 γυναίκες, βρέθηκαν στο στόχαστρο ιστοτόπων σεξουαλικών deepfakes. Η Λένα Σίλινγκ περιγράφει τη δική της εμπειρία και ζητά αυστηρότερα μέτρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
THE LIFO TEAM