Κέρκυρα: Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε έναν αδέσποτο σκύλο

Κέρκυρα: Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε έναν αδέσποτο σκύλο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Δικογραφία σχηματίστηκε, σε βάρος ενός 74χρονου, από το Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κέρκυρας, για παραβάσεις του νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς καθώς και για παράνομη οπλοχρησία.

Αναλυτικότερα, προηγήθηκε σχετική καταγγελία σύμφωνα με την οποία, την Παρασκευή 28 Ιουλίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην περιοχή Αχαράβη της Βόρειας Κέρκυρας, τραυματίστηκε θανάσιμα αδέσποτος σκύλος, με την χρήση κυνηγητικού όπλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ. προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κέρκυρας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 74χρονου θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η κακοποίηση, ο βασανισμός, η κακή και βάναυση μεταχείριση, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος ζώου είναι πράξεις άδικες, που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, σύμφωνα με το Ν. 1197 / 1981, όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4039/ 2012 και ισχύει σήμερα.

Η ΕΛ. ΑΣ. καλεί τους πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα - Ποια τα αιτήματα των ομοσπονδιών;

Ελλάδα / Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα - Ποια τα αιτήματα των ομοσπονδιών;

«Βγαίνουμε στους δρόμους γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε ένα σύγχρονο μάθημα μέσα σε τάξεις με δεκάδες κενά και ελλείψεις», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ ΔΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: Ξεκινά σήμερα η δίκη σε ειδική αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού - 250 μάρτυρες

Η δίκη αναμένεται να είναι μεγάλης διάρκειας - Ο Γιώργος Λυγγερίδης τραυματίστηκε θανάσιμα στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο Ρέντη
LIFO NEWSROOM