Η γερμανική αστυνομία εγκατέστησε κάμερες αναγνώρισης προσώπων στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου

Η γερμανική αστυνομία εγκατέστησε κάμερες αναγνώρισης προσώπων στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου Facebook Twitter
0

Η γερμανική αστυνομία εγκατέστησε σήμερα τις πρώτες κάμερες με δυνατότητα αναγνώρισης και ταυτοποίησης προσώπων στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου, δοκιμάζοντας τη νέα τεχνολογία που θα μπορούσε να συμβάλλει στον εντοπισμό και τη σύλληψη υπόπτων για εγκληματικές ή τρομοκρατικές ενέργειες.


«Θέλουμε να δοκιμάσουμε πόσο καλή είναι στην πραγματικότητα η τεχνολογία» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου Γενς Σομπράνσκι παρουσιάζοντας το πιλοτικό πρόγραμμα που θα διαρκέσει 6 μήνες.


Οι φωτογραφίες των Γερμανών πολιτών που συμμετείχαν εθελοντικά στο πρόγραμμα εισήχθησαν στο νέο σύστημα παρακολούθησης ώστε να δοκιμαστεί πόσο καλά το εν λόγω λογισμικό μπορεί να τους αναγνωρίζει και να τους ξεχωρίζει από το πλήθος των επιβατών και περαστικών στο σιδηροδρομικό σταθμό Südkreuz.


Ο σεβασμός στην ιδιωτική ζωή και τα προσωπικά δεδομένα αποτελεί ένα ευαίσθητο θέμα για τους Γερμανούς. Ο Σομπράνσκι επισήμανε ότι το υλικό από τους επιβάτες που διέρχονται από τον σταθμό θα διαγραφεί.


Ο Ούρλιχ Σέλενμπεργκ, πρόεδρος της German Bar Association, μιας ομάδας νομικών που ασχολείται μεταξύ άλλων με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με το αν η νέα τεχνολογία θα βοηθήσει.

Υποστήριξε ότι η φονικότερη επίθεση στη Γερμανία τον περασμένο χρόνο, στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, διαπράχθηκε από έναν μετανάστη τον οποίο παρακολουθούσαν οι αρχές ασφαλείας.


«Η βελτίωση της ασφάλεια δεν είχε να κάνει με το να αποκαλύπτουμε κάτι καινούργιο αλλά κυρίως με το να ερευνάμε δυναμικότερα κάτι που γνωρίζουμε» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM