Χάρτης: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σχεδόν στη μισή Ελλάδα

Χάρτης: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σχεδόν στη μισή Ελλάδα Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο, Τρίτη 1η Αυγούστου, είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4), σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής, Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος), Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες), Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία), Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία) και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Σαμοθράκη).

Χάρτης: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σχεδόν στη μισή Ελλάδα Facebook Twitter

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας γνωστοποιεί πως έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν πυρκαγιές.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, καθώς και υπαίθριων ψησταριών. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Τέλος, σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΡΟ ΓΡΑΜΜΗ 4 ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΣ

Ελλάδα / Μετρό Γραμμή 4: Ολοκληρώνεται η σήραγγα Κατεχάκη-Ευαγγελισμός, πού είναι ο μετροπόντικας τώρα

Ο μετροπόντικας «Αθηνά» αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να εμφανιστεί στο φρέαρ Ευαγγελισμού, στη συμβολή των λεωφόρων Βασιλέως Κωνσταντίνου και Μιχαλακοπούλου
THE LIFO TEAM
Άη Στράτης: Στην Αθήνα ο 35χρονος δήμαρχος του νησιού - Θα ξεκινήσει τις θεραπείες για τον καρκίνο

Ελλάδα / Άη Στράτης: Στην Αθήνα ο 35χρονος δήμαρχος του νησιού - Θα ξεκινήσει τις θεραπείες για τον καρκίνο

Ο Κωνσταντίνος Σινάνης περιέγραψε την δύσκολη πορεία από τη στιγμή της διάγνωσης μέχρι σήμερα, αλλά και τα μηνύματα στήριξης και δύναμης που δέχτηκε από τον κόσμο
THE LIFO TEAM