ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

«Ένοχος» Λαρισαίος ιερέας που σχετίζεται με υπόθεση ληστείας και «ροζ» σκάνδαλο

«Ένοχος» Λαρισαίος ιερέας που σχετίζεται με υπόθεση ληστείας και «ροζ» σκάνδαλο Facebook Twitter
0

Ένας ιερέας που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε σε ιερό ναό χωριού που βρίσκεται στον οδικό άξονα Λάρισας - Βόλου κρίθηκε ένοχος από το Επισκοπικό Δικαστήριο της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας για θέματα ηθικής φύσεως, για αντικανονικά παραπτώματα αλλά και ζητήματα διαχειριστικής ατασθαλίας.

Πρόκειται για μια υπόθεση που απασχόλησε την Ιερά Μητρόπολη για αρκετούς μήνες ενώ ο ίδιος τέθηκε σε αργία από τα τέλη του περασμένου έτους. Μεγάλο ενδιαφέρον όμως έχει και το γεγονός πως ο εν λόγω ιερέας σχετίζεται με μια υπόθεση ληστείας που εκδικάστηκε από δικαστήριο της Λάρισας και στο οποίο από κατήγορος μετατράπηκε σε κατηγορούμενο. Όλα αυτά μέσω των καταθέσεων που τότε είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο ιερέας αρχικά ανακρίθηκε από τις αρμόδιες εκκλησιαστικές ανακριτικές αρχές και τα ευρήματα της διαδικασίας κρίθηκαν ικανά για να παραπεμφθεί σε δίκη στο αντίστοιχο δικαστήριο. Σε πρώτη φάση αυτό ήταν το Επισκοπικό Δικαστήριο της Ιεράς Μητρόπολης, όπου κρίθηκε ένοχος για τριών ειδών πράξεις. Η μια αφορούσε σε θέματα ηθικής φύσεως, η δεύτερη σε αντικανονικά παραπτώματα και η τρίτη σε κινήσεις διαχειριστικής ατασθαλίας που έχουν άμεση σχέση με τη διοίκηση της ενορίας στην οποία λειτουργούσε.

Με αυτήν την απόφαση ο ιερέας παραπέμπεται πλέον στο Συνοδικό Δικαστήριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, που είναι το ανώτερο δικαστήριο, λόγω της σοβαρότητας των πράξεών του.

Ο ιερέας είναι σε αργία από τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από την εκδίκαση μιας υπόθεσης με ροζ απόχρωση. Επρόκειτο για υπόθεση ληστείας που εκδικαζόταν στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων με θύμα τον συγκεκριμένο ιερέα από τη Λάρισα και κατηγορούμενους δύο νεαρούς από τον Βόλο. Το αποτέλεσμα μπορεί να ήταν πως καταδικάστηκε ο ένας εκ των δύο σε φυλάκιση, όμως το περιεχόμενο των απολογιών ήταν αυτό που προκάλεσε έκπληξη, τόσο στην έδρα όσο και στο ακροατήριο.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος τόσο ενώπιον της ανακρίτριας όσο και στην αίθουσα του δικαστηρίου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως ντρέπεται που το λέει αλλά διατηρούσε σχέση επί πληρωμής με τον ιερέα. Περιέγραψε πώς τον γνώρισε και σε ποια ξενοδοχεία πήγαιναν, ενώ κατέθεσε μεταξύ άλλων πως ο ιερέας πήγαινε στον Βόλο χωρίς ράσα γιατί στη Λάρισα θα τον αναγνώριζαν. Υποστήριζε πως τον εφοδίαζε με δώρα, κινητά τηλέφωνα και playstation ως μορφή ανταλλαγής της «σχέσης» που πρόσφερε ο νεαρός τα τελευταία χρόνια. Για τη βραδιά της ληστείας υποστήριξε πως δεν έγιναν έτσι όλα αυτά για τα οποία κατηγορούνταν, ενώ τόνισε πως ο συγκατηγορούμενός του δεν είχε καμία σχέση.

Ο 24χρονος Βολιώτης είχε κριθεί ένοχος για την πράξη της ληστείας και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος αθωώθηκε.

Λίγο μετά τη δημοσίευση της συγκεκριμένης δίκης από την «Ε», ο ιερέας τέθηκε σε αργία με αφορμή τις καταθέσεις του κατηγορουμένου, χωρίς να παύει να είναι ιερέας. Ακολούθησαν όλες οι προβλεπόμενες και νόμιμες εκκλησιαστικές διαδικασίες και η υπόθεση εν τέλει οδηγείται στο ανώτερο εκκλησιαστικό δικαστήριο.

Πηγή: eleftheria.gr

Διεθνή
0

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΕΥΡΩΠΗ ΠΝΙΓΜΟΙ

Διεθνή / Καύσωνας στην Ευρώπη: Σχεδόν 100 πνιγμοί στη Γερμανία τον Ιούνιο - Πολλοί από αυτούς νεαροί άνδρες

Περισσότεροι από 1.300 θάνατοι έχουν συνδεθεί με την ακραία ζέστη στην Ευρώπη, ενώ Γαλλία και Ισπανία αντιμετωπίζουν καύσωνες, πυρκαγιές και εκτεταμένα μέτρα προστασίας
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΡΙΣΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Διεθνή / «Ημέρα της Βαστίλης»: Παρέλαση ενότητας για την Ουκρανία με 25 ηγέτες του «Συνασπισμού των Προθύμων»

Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, παραμονή της Ημέρας της Βαστίλης, με στρατιωτικούς και αεροσκάφη από πολλές χώρες να συμμετέχουν στην παρέλαση της 14ης Ιουλίου
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Κλιμακώνεται η ένταση στον Κόλπο: Το Ιράν λέει ότι έκλεισε τα Στενά του Ορμούζ -«Παραμένουν ανοιχτά», απαντάνε οι ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, ο οποίος έχει αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο για την επίλυση της κρίσης, ζήτησε από τις δυο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση
THE LIFO TEAM