O Πούτιν απαντά στις κυρώσεις των ΗΠΑ διώχνοντας 755 Αμερικανούς διπλωμάτες από τη Ρωσία

O Πούτιν απαντά στις κυρώσεις των ΗΠΑ διώχνοντας 755 Αμερικανούς διπλωμάτες από τη Ρωσία Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα ότι η διπλωματική παρουσία των ΗΠΑ στη Ρωσία θα μειωθεί κατά 755 εργαζόμενους, μετά την έγκριση από το αμερικανικό Κογκρέσο των νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν σύντομα θετικές αλλαγές στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον αλλά κι αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος των ΗΠΑ.


«Περιμέναμε αρκετά, ελπίζοντας ότι η κατάσταση θα άλλαζε ενδεχομένως προς το καλύτερο» δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Vesti.ru κι αποσπάσματα της οποίας μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Rossia 24.
«Όμως όπως φαίνεται, ακόμα κι αν η κατάσταση αλλάξει, δεν θα γίνει τόσο σύντομα» τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.


O επικεφαλής του ρωσικού κράτους έκανε τις δηλώσεις αυτές αφού το αμερικανικό κογκρέσο ενέκρινε νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας με αφορμή την φερόμενη ανάμειξή της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.


Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, 755 Αμερικανοί διπλωμάτες θα πρέπει να αποχωρήσουν από τη Ρωσία. Είχε προηγηθεί την Παρασκευή η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών περί μείωσης, αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου, σε 455 εργαζόμενους του προσωπικού της πρεσβείας των ΗΠΑ και των προξενείων τους στη ρωσική επικράτεια.


«Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι- διπλωμάτες και τεχνικό προσωπικό- εργάζονταν και εργάζονται» στις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές στη Ρωσία, τόνισε ο Πούτιν. «755 άνθρωποι πρέπει να διακόψουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία» διευκρίνισε.


Με τις περικοπές αυτές ο αριθμός του προσωπικού στις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές θα βρίσκεται πλέον στο ίδιο επίπεδο με εκείνον των ρωσικών διπλωματικών αποστολών στις ΗΠΑ.


«Πρέπει, το αποφάσισα, να δείξουμε ότι δεν θα αφήνουμε τα πάντα χωρίς απάντηση» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος. Κατόπιν εξήγησε γιατί η Ρωσία αντέδρασε στο νομοσχέδιο με τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας: «Η αμερικανική πλευρά για μια ακόμη φορά έκανε απρόκλητα, που είναι πολύ σημαντικό, ένα βήμα προς την επιδείνωση των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων. Με παράνομες κυρώσεις, με μια απόπειρα να επηρεάσει άλλες χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών χώρες συμμάχους που ενδιαφέρονται στην ανάπτυξη και διατήρηση των σχέσεων με τη Ρωσία» κατέληξε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.


Εξάλλου ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία ενδέχεται να λάβει περαιτέρω μέτρα σε βάρος των ΗΠΑ, όχι όμως την παρούσα χρονική στιγμή. «Είμαι αντίθετος να γίνει από σήμερα» υπογράμμισε.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κρίσιμο σημείο οι συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα – Παλαιστίνιοι προειδοποιούν για κατάρρευση

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο οι συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα - Παλαιστίνιοι προειδοποιούν για κατάρρευση

Το Ισραήλ φέρεται να χρησιμοποίησε τους πρόσφατους γύρους συνομιλιών ως «μέσο καθυστέρησης» για να διευκολύνει την επίσκεψη του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ουάσινγκτον, καταγγέλλουν οι Παλαιστίνιοι
LIFO NEWSROOM
«Ήξερα ότι θα νικούσα»: Ο Μαχμούντ Χαλίλ μιλά για τις άθλιες συνθήκες κράτησης από την ICE

Διεθνή / «Ήξερα ότι θα νικούσα»: Ο Μαχμούντ Χαλίλ μιλά για τις άθλιες συνθήκες κράτησης από την ICE

«Ήταν μια πολύ, πολύ απάνθρωπη εμπειρία, για κάποιον που δεν κατηγορήθηκε για κανένα έγκλημα» - Άθλιο φαγητό, συνθήκες ψύχους και ψυχολογική πίεση - Δεν θα τους συγχωρήσω που δεν μου επέτρεψαν να παραστώ στη γέννηση του γιου μου
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Διεθνή / ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν είχε ακυρώσει τις συμφωνίες που επέτρεπαν στον Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ και δύο συγκατηγορούμενούς του να ομολογήσουν την ενοχή τους προκειμένου να αποφύγουν τη θανατική ποινή
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Η επίσκεψη γίνεται σε μια στιγμή που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξαν οι περικοπές δαπανών - τις οποίες προώθησε ο Τραμπ - στη λειτουργία των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και διάσωσης
LIFO NEWSROOM
ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Διεθνή / ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Οι νέες δημοσιονομικές απαιτήσεις, όπως η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας, εντείνουν την ανάγκη για πιο φιλόδοξες λύσεις, υποστηρίζει η Κομισιόν
LIFO NEWSROOM
Μοντέlο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα της Balenciaga, αφήνοντας «άφωνες» Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ

Διεθνή / Μοντέλο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα του οίκου Balenciaga

Η 62χρονη Sonja Junoso από το Βερολίνο εμφανίστηκε στην πασαρέλα φορώντας ένα μακρύ καφέ παλτό πάνω από total black σύνολο και κέρδισε τον θαυμασμό των Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ που βρίσκονταν στις πρώτες σειρές
LIFO NEWSROOM