O Cena, ο σκύλος που έζησε σαν μαχητής και κηδεύτηκε σαν ήρωας

0

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να αποχαιρετίσουν έναν σκύλο του στρατού που συμμετείχε σε τρεις αποστολές στο Αφγανιστάν, αλλά πρόσφατα διαγνώσθηκε με τερματικό καρκίνο των οστών. Ο Cena, ένα 10χρονο, μαύρο λαμπραντόρ κηδεύτηκε με τιμές ήρωα και σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης καθώς μετά την ευθανασία το σώμα του μεταφέρθηκε σε φέρετρο που ήταν σκεπασμένο με την αμερικανική σημαία. Ο αξιωματικός Lance Cpl Jeff DeYoung ο οποίος υπηρέτησε με τον σκύλο στο πόλεμο είπε με δάκρυα στα μάτια πως o Cena ήταν το μοναδικό του στήριγμα στο πεδίο μάχης και πως χάρη στην ύπαρξη του έπαιρνε καθημερινά κουράγιο και δύναμη. Μετά την επιστροφή τους από το μέτωπο ήταν ο σκύλος αυτός που τον βοήθησε να ξεπεράσει το μετατραυματικό σοκ και τώρα ήθελε να τον τιμήσει όπως θα έκανε με κάθε άλλο στρατιώτη. Στην τελετή συμμετείχαν πολλοί αξιωματούχοι του ναυτικού και πεζοναύτες που είχαν ζήσει μαζί με τον σκύλο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η έρευνα θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη
THE LIFO TEAM
«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις και διαπραγμάτευση για τους πυραύλους

Διεθνή / Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τέτοιες συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν «υπό καθεστώς απειλών»
THE LIFO TEAM