Πακιστάν: 20 άτομα συνελήφθησαν επειδή βίασαν μια έφηβη για να τιμωρήσουν τον αδελφό της

Πακιστάν: 20 άτομα συνελήφθησαν επειδή βίασαν μια έφηβη για να τιμωρήσουν τον αδελφό της Facebook Twitter
2

Πακιστάν: 20 άτομα συνελήφθησαν επειδή βίασαν μια έφηβη για να τιμωρήσουν τον αδελφό της Facebook Twitter

 

Περίπου 20 άνθρωποι συνελήφθησαν στο Μουλτάν του Πακιστάν επειδή ζήτησαν να βιαστεί μια έφηβη προκειμένου να τιμωρήσουν τον αδελφό της για έναν άλλο βιασμό, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η αστυνομία.

 

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε ένα χωριό στην περιφέρεια της πόλης Μουλτάν στο κεντρικό Πακιστάν.

 

«Μια ζίργκα (συμβούλιο του χωριού) ζήτησε τον βιασμό ενός 16χρονου κοριτσιού προκειμένου να τιμωρηθεί ο αδελφός της για τον βιασμό ενός 12χρονου παιδιού», επεσήμανε ο Αλλάζ Μπακς, αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

 

Πακιστάν: 20 άτομα συνελήφθησαν επειδή βίασαν μια έφηβη για να τιμωρήσουν τον αδελφό της Facebook Twitter

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας άνδρας απευθύνθηκε στο συμβούλιο του χωριού για να καταγγείλει τον βιασμό της αδελφής του από τον ξάδελφό τους. Το συμβούλιο τού είπε να βιάσει την αδελφή του κατηγορούμενου, κάτι που έκανε, εξήγησε ο Μπακς.

 

Όπως έγραψε η εφημερίδα Pakistan’s Dawn το 16χρονο κορίτσι παρουσιάστηκε ενώπιον του συμβουλίου και βιάστηκε μπροστά στα μέλη του καθώς και μπροστά στους γονείς του.

 

Στη συνέχεια οι μητέρες των δύο κοριτσιών κατέθεσαν μηνύσεις στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και οι βιασμοί επιβεβαιώθηκαν από ιατρικές εξετάσεις.

 

Ένας άλλος αστυνομικός, ο Άχσαν Γιούνας, δήλωσε στο BBC ότι το πρώτο κορίτσι που βιάστηκε ήταν 12 με 14 ετών και το θύμα της αντεκδίκησης 16 ή 17.

 

 

Η αστυνομία έχει καταγράψει καταγγελία εναντίον 25 ατόμων, ενώ ο ύποπτος για τον βιασμό του 12χρονου κοριτσιού εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης.

 

Αν και οι πληροφορίες ανέφεραν ότι τον βιασμό της 16χρονης τον ζήτησε το συμβούλιο του χωριού, πηγές του BBC αναφέρουν ότι στην πραγματικότητα αποφασίστηκε έπειτα από συμβούλιο των μελών των δύο οικογενειών.

 

Οι ζίργκας, ένα είδος συμβουλίου που απαρτίζεται από τους γηραιούς του χωριού, συχνά καλούνται να λύσουν διαφορές μεταξύ των κατοίκων. Ωστόσο είναι παράνομες και έχουν κατηγορηθεί πολλές αμφιλεγόμενες αποφάσεις, περιλαμβανομένων των διαταγών τους για τους λεγόμενους «φόνους τιμής», αλλά και για βιασμούς εκδίκησης.

 

Το 2002, μια ζίργκα διέταξε τον ομαδικό βιασμό της 28χρονης Μούχταρ Μάι, ο 12χρονος αδελφός της οποίας είχε κατηγορηθεί ότι είχε σχέση με μια μεγαλύτερη γυναίκα.

 

Η Μάι προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον των βιαστών της, μια κίνηση που απαιτεί ιδιαίτερο κουράγιο στο Πακιστάν, όπου τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης εξακολουθούν να στιγματίζονται.

 

(με πληροφορίες από το BBC)

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρήξη Μέρντοχ–Τραμπ: Η μήνυση για τον Έπσταϊν διαλύει έναν δεκαετή δεσμό της αμερικανικής Δεξιάς

Διεθνή / Ρήξη Μέρντοχ–Τραμπ: Η μήνυση για τον Έπσταϊν διαλύει έναν δεκαετή δεσμό της αμερικανικής Δεξιάς

Ο Ντόναλντ Τραμπ στρέφεται νομικά κατά του Ρούπερτ Μέρντοχ και της Wall Street Journal, καταγγέλλοντας δημοσίευμα για επιστολή του στον Τζέφρι Έπσταϊν — «Ο Μέρντοχ εξετάζει αν ο Τραμπ χάνει το ακροατήριό του», λένε πρώην συνεργάτες του μεγιστάνα
LIFO NEWSROOM
Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Διεθνή / Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Με τη συγκέντρωση περισσότερων από 500.000 υπογραφών, ο νόμος ενεργοποιεί τη διαδικασία για κοινοβουλευτική συζήτηση, υπό την προϋπόθεση να το ζητήσουν οι επικεφαλής κοινοβουλευτικών ομάδων ή επιτροπών
LIFO NEWSROOM
Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Διεθνή / Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Τα έσοδα από τις «έξυπνες» βόμβες GBU-39, τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισραήλ, ρέουν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου – Παρά την αναστολή εξαγωγών όπλων από το Λονδίνο, ο όμιλος συνεχίζει τις αποστολές από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM