Τη διπλωματική ασυλία επικαλείται το Ισραήλ για το φρουρό που πυροβόλησε τον Ιορδανό

Τη διπλωματική ασυλία επικαλείται το Ισραήλ για το φρουρό που πυροβόλησε τον Ιορδανό Facebook Twitter
0

Ένας Ισραηλινός φρουρός ασφάλειας πυροβόλησε θανάσιμα έναν Ιορδανό που του επιτέθηκε με κατσαβίδι, στο κτιριακό συγκρότημα της πρεσβείας του Ισραήλ στο Αμάν, όπου τραυματίστηκε θανάσιμα κι ένας δεύτερος Ιορδανός, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ.

 

Το επεισόδιο εκτιμάται ότι θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Ιορδανίας, καθώς το Αμάν ήθελε ν' ανακρίνει το Ισραηλινό φρουρό που έχει τραυματιστεί ελαφρά. Ωστόσο, το Τελ-Αβίβ υποστηρίζει ότι ο φρουρός απολαμβάνει καθεστώτος διπλωματικής ασυλίας, όπως προκύπτει από την εφαρμογή της Συμφωνίας της Βιέννης.

 

Κλίμα έντασης επικρατεί στις σχέσεις των δύο χωρών, μετά την εγκατάσταση από το Ισραήλ μεταλλικών ανιχνευτών στα σημεία εισόδου του τεμένους Αλ Ακσά στην Ιερουσαλήμ. Η εξέλιξη αυτή, ακολούθησε τον θάνατο δύο Ισραηλινών αστυνομικών, από τα πυρά τριών Αράβων-Ισραηλινών ενόπλων κοντά στο τέμενος την Παρασκευή.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM