Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Χανιά

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Χανιά Facebook Twitter
Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓ
0

Χορτολιβαδική και δασική έκταση στην περιοχή μεταξύ Πλατάνου και Σφηναρίου στην Κίσσαμο Χανίων έκαψε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή.

 

Η πυρκαγιά εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο μέτωπο μεταξύ των δύο περιοχών καίγοντας σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 2300 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.

 

Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που όλη τη νύκτα προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο επέκτασής της προς κατοικημένες περιοχές.

 

Συνολικά στο σημείο βρέθηκαν με τα πληρώματα τους 18 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μια υδροφόρα του Πεδίου Βολής Κρήτης, ένα πυροσβεστικό όχημα του Ναυστάθμου Κρήτης, το πυροσβεστικό όχημα του δήμου Χανίων και οκτώ βοηθητικά οχήματα.

Παράλληλα, επιχείρησαν στο σημείο και δύο πεζοπόρα τμήματα.

 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετείχε το πρωί και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που πραγματοποίησε δέκα ρίψεις νερού.

 

Η φωτιά βρίσκεται υπό ύφεση ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης « κύριο μέλημά μας εκτός από τον έλεγχο και την κατάσβεση ήταν να μην επεκταθεί σε κατοικημένες περιοχές και να κάψει περιουσίες. Σώσαμε από τις φλόγες μια καλοκαιρινή πολυτελή κατοικία, ένα μικρό θερμοκήπιο καθώς και εκτάσεις που υπήρχαν μελίσσια και πρόβατα».

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΙΔΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλάδα / Ναύπακτος: Οδηγός βρήκε φίδι 2 μέτρων μέσα στο αυτοκίνητό της - «Ήταν τεράστιο, τρόμαξα πολύ»

«Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς, το σταμάτησα στην άκρη, άνοιξα το καπό και ξαφνικά είδα το φίδι, το οποίο μόλις με είδε άρχισε να στριφογυρίζει», περιγράφει η οδηγός
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Άγνωστη η αιτία και η προέλευσή της - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Η τελευταία ενημέρωση για την οσμή που έγινε αισθητή από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα μέχρι τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Τι εκτιμά καθηγητής Χημείας - Συστάσεις για τη χρήση κλιματιστικών από πνευμονολόγο

Πού μπορεί να οφείλεται η οσμή εάν αποκλειστεί η διαρροή αερίου; - Οι συστάσεις της γιατρού Σ. Τσικρικά για τη χρήση κλιματιστικών και η εκτίμηση του καθηγητή Μ. Χάλαρη για το τι μπορεί να συμβαίνει
THE LIFO TEAM