Ο Λεβέντης φοβάται για νέα Ίμια

Ο Λεβέντης φοβάται για νέα Ίμια Facebook Twitter
0


«Είναι λάθος και επιπολαιότητα της κυβέρνησης να πιστεύει ότι θα περάσει έτσι και το θέμα των πετρελαίων και των υδρογονανθράκων. Αν πιστεύουμε ότι θα έρθουν Γάλλοι και Αμερικανοί να πολεμήσουν δίπλα μας, τότε βρισκόμαστε μακριά από την πραγματικότητα. Δεν είναι εύκολο να δεχτεί η Τουρκία τις γεωτρήσεις στην Κύπρο. Θα έχουμε πρόβλημα». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στο 5ο αναπτυξιακό συνέδριο στην Πάτρα.


Ο κ. Λεβέντης εξέφρασε φόβους για «νέα Ίμια» και ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις να βοηθήσουν: «Nα βάλουμε όλοι πλάτη, γι' αυτό και ζητώ συνέχεια εδώ και δύο χρόνια να αφήσουμε τις καρέκλες και να φτιάξουμε μία κυβέρνηση οικουμενική. Αν αγαπάς τη χώρα όλα μπορείς να τα κάνεις».


Αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα στις αγορές σχολίασε: «Ο Σαμαράς το 2014 έβγαλε ομόλογο με αγγλικό δίκαιο και υψηλό επιτόκιο και το πληρώνει σήμερα η χώρα, και ο Τσίπρας θέλει να βγει στις αγορές με το ίδιο ομόλογο τη στιγμή που η χώρα είναι ξεβράκωτη και πίσω από αυτό δοκιμάζεται και ταπεινώνεται. Το άγχος όλων των πρωθυπουργών είναι να αποδείξουν ότι η οικονομία πάει καλά και βγαίνουμε στις αγορές. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μόνο τα 180 δισ. ευρώ μπορούν να κουρευτούν και για τα υπόλοιπα (147 δισ.) δεν μπορεί να γίνει τίποτα, αφού είναι με διακρατικές συμφωνίες. Η Ένωση Κεντρώων ζητάει με επίσημο τρόπο όλα τα στοιχεία του δημοσίου χρέους από το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και δεν μας τα παραχωρούν».


Τέλος, για το θέμα της ονοασίας της ΠΓΔΜ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επισήμανε ότι «όλοι οι τέως πρωθυπουργοί έχουν συμφωνήσει στο «Nova Macedonia», όλοι τα μασάγανε και μόνο ο Μητσοτάκης βγήκε σαν άντρας και είπε ότι ναι ισχύει αυτό ότι είναι απόφαση της Βουλής. Δεν μπορούμε να δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας, γιατί ακόμη και αν γινόταν θα είχαμε αλυτρωτικές ενέργειες και αξιώσεις από τους Σκοπιανούς να αξιώσουν να έχουν έξοδο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ο λαός δεν συνυπογράφει τέτοια απόφαση. Δεν χαρίζουμε το όνομα της Μακεδονίας σε κανέναν».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM