ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Το "απομονωμένο" Κατάρ συναντάται με τον διευθυντή της Exxon Mobil

Το "απομονωμένο" Κατάρ συναντάται με τον διευθυντή της Exxon Mobil Facebook Twitter
0

Ο Εμίρης του Κατάρ συναντήθηκε με τον πρόεδρο κι εκτελεστικό διευθυντή του ενεργειακού κολοσσού Exxon Mobil Corp, Ντάρεν Γουντς χθες στην Ντόχα για συνομιλίες με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του εμιράτου QNA.

 

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε ενώ έχουν επιδεινωθεί σοβαρά οι σχέσεις του Κατάρ με τις υπόλοιπες αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου (Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Αίγυπτο) προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με τις ενεργειακές εξαγωγές του εμιράτου.

 

Οι παραπάνω αραβικές χώρες κατηγορούν το Κατάρ ότι υποστηρίζει την εξτρεμιστική τρομοκρατία, ενώ το εμιράτο απορρίπτει τους ισχυρισμούς αυτούς.

 

Σύμφωνα με το QNA, ο Εμίρης, Σείχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί συναντήθηκε με τον Γουντς, αλλά και τον γενικό διευθυντή της ExxonMobil Qatar, Αλιστέιρ Ρούτλετζ στο παλάτι Αλ-Μπαχάρ.

 

“Στην διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν τις σχέσεις διμερούς συνεργασίας, αλλά και τα μέσα που απαιτούνται για να την διευρύνουν, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα,” ανέφερε χαρακτηριστικά το QNA.

 

Όταν οι χώρες του Κόλπου είχαν ανακοινώσει τα μέτρα κατά του Κατάρ για υποστήριξη της τρομοκρατίας, ο Τραμπ είχε γράψει στο Twitter: «Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού μου στη Μέση Ανατολή, δήλωσα ότι δεν μπορεί πλέον να υπάρχει χρηματοδότηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας. Οι ηγέτες μου έδειξαν προς την κατεύθυνση του Κατάρ - δείτε!».

 

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιμάμογλου: «Αν αποκλειστώ, η αντιπολίτευση πρέπει να ενωθεί για νέο υποψήφιο» – Η μάχη απέναντι στον Ερντογάν

Διεθνή / Ιμάμογλου: «Αν αποκλειστώ, η αντιπολίτευση πρέπει να ενωθεί για νέο υποψήφιο» – Η μάχη απέναντι στον Ερντογάν

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, έγκλειστος εδώ και πέντε μήνες, δηλώνει έτοιμος να στηρίξει άλλον υποψήφιο αν του απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές - Οι δηλώσεις του, η κλιμάκωση των διώξεων και οι πολιτικές προεκτάσεις στην Τουρκία.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων με Τραμπ: Τι δήλωσαν Ζελένσκι, Μερτς, Μακρόν, φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / Τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων με Τραμπ: Τι δήλωσαν Ζελένσκι, Μερτς, Μακρόν, φον ντερ Λάιεν

Στόχος των σημερινών διαβουλεύσεων, οποίες πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του καγκελαρίου Μερτς, είναι να βρεθεί κοινό έδαφος με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πριν συναντηθεί με τον επικεφαλής του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Πούτιν
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Αστυνομικοί του Σάρεϊ υποδύονται τους δρομείς για να συλλάβουν όσους παρενοχλούν γυναίκες που κάνουν γυμναστική

Διεθνή / Βρετανία: Αστυνομικοί υποδύονται τους δρομείς για να συλλάβουν όσους παρενοχλούν γυναίκες που κάνουν γυμναστική

Πιλοτική επιχείρηση της αστυνομίας του Σάρεϊ στη Βρετανία με γυναίκες αστυνομικούς ως δρομείς οδήγησε σε 18 συλλήψεις για παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση και κλοπές
LIFO NEWSROOM
Καύσωνας και φωτιές σε Ισπανία και Τουρκία: Δεκάδες νεκροί, χιλιάδες εκκενώσεις

Διεθνή / Καύσωνας και φωτιές σε Ισπανία και Τουρκία: Δεκάδες νεκροί, χιλιάδες εκκενώσεις

Φονικές πυρκαγιές σαρώνουν Ισπανία, Τουρκία και Αλβανία, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες εκκενώσεις και ανυπολόγιστες καταστροφές - Υψηλές θερμοκρασίες και ξηρασία εντείνουν τον κίνδυνο
LIFO NEWSROOM