Ο γάμος αξίας 6,3 εκατ, δολαρίων ενός μοντέλου με τον γιο βαθύπλουτων επιχειρηματιών από την Αφρική

Ο γάμος αξίας 6,3 εκατ, δολαρίων ενός μοντέλου με τον γιο βαθύπλουτων επιχειρηματιών από την Αφρική Facebook Twitter
5

 

Ο γάμος αξίας 6,3 εκατ, δολαρίων ενός μοντέλου με τον γιο βαθύπλουτων επιχειρηματιών από την Αφρική Facebook Twitter

Αυτός δεν ήταν απλά ένα πολυτελής γάμος, αλλά ίσως καταγραφεί ως ένας από τους ακριβότερους που έχουν γίνει ποτέ.

Ο Folarin Alakija, γιος Νιγηριανού δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία παντρεύτηκε την Νazanin Jafarian Ghaissarifar μοντέλο από το Ιράν, σε μια τελετή που υπολογίζεται πως έφτασε σε κόστος τα 6,3 εκατ. δολάρια.

Η μητέρα του γαμπρού, Folorunso Alakija, αντιπρόεδρος της Famfa Oil, μιας νιγηριανής πετρελαϊκής εταιρείας,  θεωρείται μία από τις πλουσιότερες γυναίκες της Αφρικής στον κόσμο, με καθαρή αξία περίπου 1,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο γάμος αξίας 6,3 εκατ, δολαρίων ενός μοντέλου με τον γιο βαθύπλουτων επιχειρηματιών από την Αφρική Facebook Twitter
Ο γάμος αξίας 6,3 εκατ, δολαρίων ενός μοντέλου με τον γιο βαθύπλουτων επιχειρηματιών από την Αφρική Facebook Twitter

The bride & groom! Mr & Mrs Alakija ?❤? Wishing your union joyous blessings. ☄ #floandnaza

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ola/Tinuke (@ola.tinuke) στις

Ο γάμος έλαβε χώρα το παλάτι Blenheim στο Oxfordshire της Αγγλίας, το οποίο είναι η γενέτειρα του Sir Winston Churchill. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν το μοντέλο Shanina Shaik και η blogger Temi Otedola, αλλά η λίστα περιελάμβανε κυρίως επιχειρηματίες και όχι διασημότητες.

Ο χώρος της δεξίωσης στολίστηκεεξωτερικά με ένα εκατομμύριο λευκά τριαντάφυλλα, επιμελημένα από τον γνωστό ανθοπώλη Jeff Leatham. Οι περίτεχνες κατασκευές των λουλουδιών που περιελάμβαναν ορχιδέες δημιουργούσαν αψίδες μέσα στην αίθουσα ενώ κάλυπταν την οροφή και τους τοίχους.

Congratulations to the now Mr & Mrs Alakija??? It was an honor to witness your union as husband and wife ??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SHANINA SHAIK (@shaninamshaik) στις

The Phail Drip - Courtesy of #TeamLeatham - #FloralArt around every corner

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JeffLeatham (@jeffleatham) στις

Ο πολυτελής οίκος ζαχαροπλαστικής Elizabeth's Cake Emporium δημιούργησε μια τούρτα 12 «οροφών» που καλύφθηκε με λευκά τριαντάφυλλα για να ταιριάζει με τις διακοσμήσεις του χώρου.


Η νύφη φόρεσε ένα πολύ εντυπωσιακό νυφικό και στη συνέχεια άλλαξε και εμφανίστηκε στη δεξίωση με ένα δαντελένιο φόρεμα, αλλά δεν έχουν γίνει περισσότερα γνωστά για το ποιος οίκος επιμελήθηκε τις εμφανίσεις.

Το μενού αποτελούταν από ένα γεύμα πέντε πιάτων που περιλάμβανε μεταξύ άλλων φουά γκρα, βόειο κρέας, αυγά πάπιας και φραγκόκοτα.

Την ψυχαγωγία των καλεσμένων ανέλαβε ο γνωστός DJ. Robin Thicke ενώ η δεξίωση κορυφώθηκε με ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων.

The most amazing wedding I will ever attend outside of my own (one day). Beyond grateful to be able to celebrate these 2 wonderful beings tying the knot.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Manny Kess (@mannykess) στις

My queen ? such a beautiful day celebrating the love of these two ? #floandnaza #weddingday

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη B e c k a ? (@becka_indigo) στις

...talk about fireworks! ??#floandnaza

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mermaid (@k8janel) στις

Naza Alakija and her bridesmaids #floza #floandnaza #floza17 #weddinginspiration #idoweddingsng

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη I DO WEDDINGS (@idoweddingsng) στις

Amazing wedding!! Great to be the celebrant! #blenheimwedding #floandnaza2017 #floandnaza

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη UK ceremonies (@ukceremonies) στις

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Πολιτισμός / Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Μιλώντας στο podcast του δημοσιογράφου Λούι Θερού, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης επεσήμανε ότι «ο κινηματογραφικός κατασκευαστής σταρ τελείωσε περίπου με την εποχή που εμφανίστηκε η Λόρενς»
LIFO NEWSROOM
Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Πολιτισμός / Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Τμήμα τοιχογραφίας του 1960 κατέρρευσε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών - Το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερώθηκε, η ανατολική πτέρυγα αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας.
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Τζο Ντον Μπέικερ – Ο πρώτος Αμερικανός «κακός» του Τζέιμς Μποντ και θρύλος του ‘Walking Tall’

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Τζο Ντον Μπέικερ – Ο πρώτος Αμερικανός «κακός» του Τζέιμς Μποντ και θρύλος του ‘Walking Tall’

Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 2012 στην ταινία Mud του Τζεφ Νίκολς, πλάι στον Μάθιου Μακόναχι, για την οποία τιμήθηκε με το Robert Altman Award.
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Ο Μπέντον υπήρξε κεντρικός εκπρόσωπος του αμερικανικού συναισθηματικού ρεαλισμού, δίνοντας έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις και στις λεπτές συγκρούσεις των χαρακτήρων
LIFO NEWSROOM
Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

Πολιτισμός / Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

«Η τέχνη είναι η αλήθεια. Η τέχνη αγκαλιάζει την ποικιλομορφία. Και γι’ αυτό αποτελεί απειλή για τους αυταρχικούς ηγέτες και τους φασίστες του κόσμου», δήλωσε παραλαμβάνοντας τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα από τον Λεονάρντο ντι Κάπριο
LIFO NEWSROOM