Συρία: Περισσότεροι από 100 νεκροί σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Συρία: Περισσότεροι από 100 νεκροί σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων παιδιά και μέλη οικογενειών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, στη Μαγιαντίν, μια πόλη που ελέγχουν οι τζιχαντιστές κοντά στην Ντέιρ Έζορ στην ανατολική Συρία, σκοτώθηκαν από αεροπορικά πλήγματα την Πέμπτη και την Παρασκευή, σύμφωνα με μια κυβερνητική οργάνωση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία, ανέφερε πως οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από αεροπλάνα του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού.

Εκπρόσωπος του συνασπισμού που μάχεται κατά του ΙΚ δήλωσε στο Reuters πως οι δυνάμεις του συνασπισμού πραγματοποίησαν πλήγματα κοντά στη Μαγιαντίν στις 25 και 26 Μαΐου και πως αναλύουν τα αποτελέσματα.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως περισσότερα από 40 παιδιά περιλαμβάνονται στους νεκρούς από τα πλήγματα, που ισοπέδωσαν το κτίριο του δημαρχείου της πόλης.

Πολλές από τις οικογένειες είχαν φύγει από τη Ράκα, το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, στο οποίο προωθούνται υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ, Κούρδοι της Συρίας και Άραβες μαχητές που έχουν εξαπολύσει επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Οι κάτοικοι είδαν αναγνωριστικά αεροπλάνα και μαχητικά να πετούν πάνω από την πόλη στις 7.25 μ.μ. προτού εκτοξεύσουν πυραύλους που έπληξαν δύο κτίρια, ένα από τα οποία ήταν ένα τετραώροφο κτίριο που στέγαζε οικογένειες σύρων και μαροκινών μαχητών του ΙΚ.

Ακολούθησαν και άλλα αεροπορικά πλήγματα μετά τα μεσάνυχτα.

Το ΙΚ χάνει έδαφος τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ καθώς δέχεται επίθεση από διάφορες, μερικές φορές αντίπαλες μεταξύ τους, δυνάμεις και στις δύο χώρες. Πολλοί μαχητές του που αποσύρθηκαν από άλλα μέτωπα συγκεντρώνονται στην περιοχή της κοιλάδας του Ευφράτη στη Συρία.

Ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός υποστηρίζει ότι φροντίζει ώστε να αποφύγει απώλειες αμάχων στα αεροπορικά πλήγματα που εξαπολύει και διερευνά όποια περιστατικό αναφέρονται.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δύο τα ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή, 20 οι νεκροί» - Αυτοί είναι οι τέσσερις δημοσιογράφοι μεταξύ των θυμάτων

Διεθνή / Γάζα: «Δύο τα ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή, 20 οι νεκροί» - Αυτοί είναι οι τέσσερις δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν

Το Ισραήλ στόχευσε και χτύπησε το νοσοκομείο Νάσερ - Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως το δεύτερο πλήγμα εξαπολύθηκε αφού διασώστες, δημοσιογράφοι και άλλοι έσπευσαν στον χώρο όπου είχε σημειωθεί η πρώτη επίθεση
LIFO NEWSROOM
Κατάθλιψη, bullying, σεξισμός - Ο λόγος της νεότερης γερουσιάστριας στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας τα είχε όλα

Διεθνή / Κατάθλιψη, bullying, σεξισμός - Ο λόγος μιας 21χρονης γερουσιάστριας στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας τα είχε όλα

Η Σάρλοτ Γουόκερ δεν δίστασε να μιλήσει και για τη διαμάχη της με την πρόεδρο του κόμματος One Nation, Πολίν Χάνσον, η οποία την είχε αποκαλέσει «βρέφος στην πάνα»
LIFO NEWSROOM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Διεθνή / Τουρκία: Πρόστιμο στον υπουργό Μεταφορών που έτρεχε με 225 χιλιόμετρα την ώρα - Ανέβασε και βίντεο στα social

Το βίντεο, με λαϊκή μουσική υπόκρουση και αποσπάσματα από ομιλία του Τούρκου προέδρου να εξαίρει τις κυβερνητικές υποδομές, δείχνει το κοντέρ του αυτοκινήτου
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερις δημοσιογράφοι, σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ

Διεθνή / Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερις δημοσιογράφοι, σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν το δεύτερο πλήγμα του Ισραήλ εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ εξαπολύθηκε αφού διασώστες, δημοσιογράφοι και άλλοι έσπευσαν στον χώρο όπου είχε σημειωθεί η πρώτη επίθεση
LIFO NEWSROOM
Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Διεθνή / Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Ο Κατζίκι, ο πέμπτος τυφώνας που πλήττει το Βιετνάμ φέτος, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θάλασσα, στον Κόλπο του Τονκίν, όπου προκαλεί κύματα ύψους ως και 9,5 μέτρων
LIFO NEWSROOM
Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Διεθνή / Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε για ακόμη μια φορά ότι «το τρομοκρατικό καθεστώς των Χούτι θα πληρώσει πολύ ακριβά για τις επιθέσεις του εναντίον του κράτους του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM