Πατέρας του βομβιστή αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ: Ο γιος μου είναι αθώος

Πατέρας του βομβιστή αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ: Ο γιος μου είναι αθώος Facebook Twitter
2

Πεπεισμένος για την αθωότητα του γιου του εμφανίζεται ο πατέρας του Σαλμάν Αμπέντι, του φερόμενου βομβιστή αυτοκτονίας που σκότωσε 22 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 60 σε συναυλιακό χώρο του Μάντσεστερ το βράδυ της Δευτέρας.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο Associated Press από την Τρίπολη της Λιβύης όπου κατοικεί πλέον μόνιμα, ο Ραμαντάν Αμπέντι αρνείται οποιαδήποτε σχέση του γιου του με εξτρεμιστές τρομοκράτες ή την αιματηρή επίθεση στη βρετανική πόλη.

Ο Αμπέντι αποκάλυψε ότι είχε μιλήσει με το γιο του μόλις πέντε μέρες πριν από το «χτύπημα», υποστήριξε ότι ακουγόταν φυσιολογικός και τόνισε ότι ετοιμαζόταν να επισκεφτεί τη Σαουδική Αραβία.

«Δεν πιστεύουμε στην θανάτωση αθώων. Δεν μας πρεσβεύει» πρόσθεσε ο Ραμαντάν Αμπέντι, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι έχει συλληφθεί και ο δεύτερος γιος του, Χασέμ (σ.σ. μετά τον Ισμαήλ που ζει στη Βρετανία).

Νωρίτερα την Τετάρτη, η αστυνομία του Μάντσεστερ επιβεβαίωσε ότι οι αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο ο μακελάρης να εντάσσεται σε «δίκτυο τζιχαντιστών».

Όπως αναφέρει ο Independent, πηγή προσκείμενη στην οικογένεια Αμπέντι δήλωσε ότι ο φερόμενος ως βομβιστής αυτοκτονίας και ο αδερφός του παρέμειναν στη Μεγάλη Βρετανία όταν οι γονείς του αποφάσισαν να επιστρέψουν στη Λιβύη με την υπόλοιπη οικογένεια πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά πηγαινοέρχονταν συχνά για να τους δουν.

Η οικογένεια του Αμπέντι εγκατέλειψε την Τρίπολη το 1993 όταν το καθεστώς του Μουαμάρ αλ Καντάφι εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του και στη συνέχεια ζήτησε πολιτική άσυλο στη Βρετανία.

Ο γιος του, Σαλμάν, γεννήθηκε στη Βρετανία, μεγάλωσε στα νότια προάστια του Μάντσεστερ και φοίτησε για λίγο στο πανεπιστήμιο της πόλης.

Σήμερα, μετά την πτώση του καθεστώτος, υπηρετεί ως διοικητικός διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Ασφαλείας στην Τρίπολη.

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έβερεστ: «Φοβήθηκα μη θαφτώ ζωντανός» - Σε εξέλιξη η τεράστια επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων ορειβατών

Διεθνή / Έβερεστ: «Φοβήθηκα μη θαφτώ ζωντανός» - Σε εξέλιξη η τεράστια επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων ορειβατών

Σφοδρή χιονοθύελλα άφησε εκατοντάδες ανθρώπους αποκλεισμένους στις απομακρυσμένες πλαγιές του όρους Έβερεστ, οδηγώντας σε μια μαζική επιχείρηση διάσωσης
LIFO NEWSROOM
Γκίσλεϊν Μάξγουελ: Απορρίφθηκε η έφεση της - Δεν ακυρώνεται η καταδίκη της

Διεθνή / Γκίσλεϊν Μάξγουελ: Απορρίφθηκε η έφεση της - Δεν ακυρώνεται η καταδίκη της

Η καταδικασμένη συνεργάτιδα του Τζέφρι Έπσταϊν υποστήριζε ότι έπρεπε να απαλλαγεί, επειδή ο Έπσταϊν είχε συνάψει το 2008 συμφωνία με τις αρχές που τον Proστάτευε από περαιτέρω δίωξη.
LIFO NEWSROOM
Ζιζέλ Πελικό: Επέστρεψε στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει έναν από τους άνδρες που καταδικάστηκαν για τον βιασμό της

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: Επέστρεψε στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει έναν από τους άνδρες που καταδικάστηκαν για τον βιασμό της

Η 72χρονη επέστρεψε σήμερα σε δικαστήριο της Γαλλίας - Ο μοναδικός από τους 51 κατηγορουμένους για τους βιασμούς της αμφισβήτησε την ποινή του
LIFO NEWSROOM
Global Sumud Flotilla: Στην Ελλάδα πάνω από 170 ακτιβιστές – Ανάμεσά τους και η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Διεθνή / Global Sumud Flotilla: Στην Ελλάδα πάνω από 170 ακτιβιστές – Ανάμεσά τους και η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η Global Sumud Flotilla, αποστολή αλληλεγγύης προς τη Γάζα, είχε ως στόχο να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και να αναδείξει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
«Δεν έβγαλαν παρέλαση»: Ποιοι πρωθυπουργοί παραιτήθηκαν πριν κλείσουν τρεις μήνες

Διεθνή / «Δεν έβγαλαν παρέλαση»: Ποιοι πρωθυπουργοί παραιτήθηκαν πριν κλείσουν τρεις μήνες

Από τη Λιζ Τρας και τη Μαγκνταλένα Άντερσον μέχρι τον Πρίγκιπα Χιγκασικούνι και τον Αντ. Ροντρίγκες Σαά — Οι πιο σύντομες πρωθυπουργικές θητείες στην ιστορία, που έληξαν πριν καν συμπληρωθούν 91 ημέρες
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ιατρικής 2025: Οι τρεις νικητές και οι ανακαλύψεις που αλλάζουν τη θεραπεία του καρκίνου

Διεθνή / Νόμπελ Ιατρικής 2025: Οι τρεις νικητές και οι ανακαλύψεις που αλλάζουν τη θεραπεία του καρκίνου

Οι επιστήμονες Mary Brunkow, Fred Ramsdell και Shimon Sakaguchi κέρδισαν το Νόμπελ Ιατρικής 2025 για την ανακάλυψη του μηχανισμού ανοσολογικής ανοχής, ανοίγοντας τον δρόμο για θεραπείες κατά του καρκίνου και των αυτοάνοσων νοσημάτων
LIFO NEWSROOM
Συρία: Οι πρώτες εκλογές μετά τον Άσαντ – Δημοκρατική μετάβαση ή νέα μορφή ελέγχου;

Διεθνή / «Σχεδόν εκλογές» στη Συρία του Αλ-Σαράα: Περιορισμένη συμμετοχή - Άνδρες και σουνίτες στην πλειοψηφία

Η Συρία διεξήγαγε έμμεσες εκλογές για το πρώτο κοινοβούλιο μετά τον Άσαντ, με περιορισμένη συμμετοχή, ανισορροπία μεταξύ φύλων και θρησκευτικών ομάδων και έλεγχο από τον πρόεδρο Σαράα
LIFO NEWSROOM
ΓΑΖΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ

Διεθνή / Γάζα: 21 Ισπανοί ακτιβιστές επιστρέφουν - Καταγγέλλουν «κακομεταχείριση» από το Ισραήλ

Ο Ισπανός ΥΠΕΞ ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής πως η Μαδρίτη και το Τελ Αβίβ κατέληξαν σε συμφωνία, επιτρέποντας την επιστροφή της πρώτης ομάδας των Ισπανών κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Επεισόδια στην Τιφλίδα: Η Γεωργία στο χείλος της πολιτικής αναταραχής

Διεθνή / Επεισόδια στην Τιφλίδα: Η Γεωργία στο χείλος της πολιτικής αναταραχής

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Ιρακλί Κομπαχίντζε, εξαπολύει σκληρή καταστολή μετά τις μαζικές διαδηλώσεις στην Τιφλίδα, κατηγορώντας την ΕΕ για ανάμειξη και απειλώντας την αντιπολίτευση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Σε άλλο άρθρο διάβασα ότι τηλεφώνησε ο δολοφόνος στη μάνα του 15 λεπτά πριν επιτεθεί να την αποχαιρετησει. Αυτή δεν κατάλαβε τίποτα; Αν κατάλαβε γιατί δεν τηλεφώνησε στις αρχές να βρουν άμεσα το γιο της μέσω της κλήσης; Να μην αναφέρω το συνενοχο τον αδερφό του που τα ήξερε όλα από την αρχή και άφησε και τον ηλιθιο αδερφό του να πεθάνει και να σκοτώσει παιδάκια και γονείς. Τι προβληματική οικογένεια ήταν αυτή; Και δεν μιλάμε για πρόσφυγες αλλά για παιδιά γεννημενα - αναθρεμμενα στην Αγγλία, την εποχή του ίντερνετ και της πληροφορίας. Ο πατέρας αντί να ντρέπεται και να ζητά συγγνώμη από τα θύματα, λέει ότι ο γιος του είναι αθώος... Μανιακοι ευθυνοφοβοι ισλαμιστες οικογενειακως, όλοι τους γελοιοι και επικινδυνοι. Ο πολιτισμός φαίνεται ανισχυρος απέναντι σε φανατικούς που μεγαλώνουν φανατισμενα ανισορροπα παιδιά.
Πατέρας του Γιόζεφ Μένγκελε: 'ο γιος μου είναι αθώος, είναι ένας φιλήσυχος επιστήμονας και δεν πιστεύει στην θανάτωση αθώων'.Πατέρας του Μπρέιβικ: 'ο γιός μου είναι αθώος. Πήγε διακοπές σε ένα νησί και βρήκε παντού πτώματα στον δρόμο'.