Οι τραγικές τελευταίες στιγμές του Φρέντι Μέρκιουρι, η μάχη του με το AIDS και η απώλεια του ποδιού του

Οι τραγικές τελευταίες στιγμές του Φρέντι Μέρκιουρι, η μάχη του με το AIDS και η απώλεια του ποδιού του Facebook Twitter
2
Οι τραγικές τελευταίες στιγμές του Φρέντι Μέρκιουρι, η μάχη του με το AIDS και η απώλεια του ποδιού του Facebook Twitter
O Μράιαν Μέι, κιθαρίστας των Queen.

O Μράιαν Μέι, κιθαρίστας των Queen, ποτέ του δεν έχει μοιραστεί δημοσίως ιδιαίτερες λεπτομέρειες για την μάχη του Φρέντι Μέρκιουρι με το AIDS. Ωστόσο, αυτήν την εβδομάδα, αποφάσισε να αποκαλύψει μερικά πράγματα για το συγκεκριμένο θέμα, μιλώντας για την ασθένεια και το πώς επηρέασε φυσικά και ψυχολογικά τον διάσημο τραγουδιστή. 

Σύμφωνα με όσα καταθέτει ο 69χρονος Μέι και στο βιβλίο του «Queen in 3-D», ο Φρέντι Μέρκιουρι έχασε το μεγαλύτερο τμήμα του ποδιού του λίγο πριν πεθάνει. «Στην πραγματικότητα το πρόβλημα ήταν το πόδι του και το πιο τραγικό είναι πως είχε απομείνει ελάχιστο. Μια φορά μας το έδειξε σε ένα δείπνο. Και είπε: "Ωχ Μπράιαν, συγγνώμη που σε αναστάτωσα με το να σου το δείξω". Κι εγώ είπα, "Δεν αναστατώθηκα από αυτό, Φρέντι. Μόνο επειδή συνειδητοποίησα πως πρέπει να αντέξεις τόσο φρικτούς πόνους"», αναφέρει ο Μέι. 

Οι τραγικές τελευταίες στιγμές του Φρέντι Μέρκιουρι, η μάχη του με το AIDS και η απώλεια του ποδιού του Facebook Twitter
(EPA/FILES UK AND IRELAND OUT)

Προς το τέλος της δεκαετίας του '80 -όταν ο Μέρκιουρι ήταν στα τελικά στάδια της ασθένειας- η θεραπευτική αγωγή ήταν κυρίως καταπραϋντική, οπότε ήταν αδύνατο να περιορίσει τις φθορές πάνω στο σώμα του. Τα συμπτώματα περιελάμβαναν παράλυση, απώλεια των άκρων, τύφλωση και εγκεφαλικές λοιμώξεις. Τελικά, πέθανε στις 24 Νοεμβρίου του 1991 σε ηλικία 45 ετών.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως λίγους μήνες μετά τον θάνατό του, διαπιστώθηκε πως το φάρμακο AZT ήταν αρκετά αποτελεσματικό στην καταπολέμηση του AIDS, επιτρέποντας στους ασθενείς να ζουν μέχρι και χρόνια μετά την διάγνωσή τους. Αυτό το πολύ κακό timing, σύμφωνα με τον Μέι, εξοργίζει μέχρι και σήμερα όσους αγαπούσαν τον Φρέντι Μέρκιουρι. «Το έχασε για μόλις λίγους μήνες. Θα ζούσε ακόμη σήμερα, είμαι σίγουρος. Αλλά καλύτερα να μην το σκεφτόμαστε αυτό γιατί αλλιώς θα τρελαθούμε», προσθέτει ο γνωστός κιθαρίστας. 

Με πληροφορίες από The Sunday Times Magazine

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτικά Grammy με latin αιχμές και απειλές για μηνύσεις

Grammys 2026 / Πολιτικά Grammys με λάτιν αιχμές και απειλές για μηνύσεις

Μετά από μια δεκαετία άφθονης Τέιλορ Σουίφτ και επιβράβευσης της Μπιγιόνσε, οι απαλές διαμαρτυρίες εξελίχθηκαν σε ανοιχτές πολιτικές κορόνες με αρχηγό της αντιπολίτευσης τον Bad Bunny.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μαζικός τάφος στην Ιορδανία αποκάλυψε την αρχαιότερη πανδημία που έχει καταγραφεί στον κόσμο

Πολιτισμός / Μαζικός τάφος στην Ιορδανία αποκάλυψε την αρχαιότερη πανδημία που έχει καταγραφεί στον κόσμο

Ανθρώπινες ιστορίες πίσω από την πανώλη του Ιουστινιανού, την αρχαιότερη καταγεγραμμένη πανδημία στον κόσμο, που κόστισε τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία
THE LIFO TEAM