Η Ιαπωνία θα θέσει το θέμα της Β. Κορέας στους G7

Η Ιαπωνία θα θέσει το θέμα της Β. Κορέας στους G7 Facebook Twitter
0

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε σήμερα ότι θέλει να θέσει το ζήτημα της νέας πυραυλικής δοκιμής από την Βόρεια Κορέα στην Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της G7 που θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στον μήνα στην Ιταλία.

 

"Θέλω να έχω εκτενή συνομιλία σχετικά με αυτό στην Σύνοδο Κορυφής της G7", δήλωσε ο Άμπε στους δημοσιογράφους έπειτα από σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

 

Νωρίτερα σήμερα, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα πυραυλική δοκιμή από την δυτική της ακτή προς την Θάλασσα της Ιαπωνίας και σύμφωνα με το Τόκιο ο βαλλιστικός πύραυλος προσγειώθηκε έξω από την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας, όπως δήλωσε ο ανώτερος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Η Ιαπωνία εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της προς την Βόρεια Κορέα για την πυραυλική δοκιμή και όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα, το Τόκιο δεν θα ανεχτεί τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις από την Βόρεια Κορέα.

 

Ο ίδιος είπε ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από την δυτική ακτή της Βόρειας Κορέας με κατεύθυνση την Θάλασσα της Ιαπωνίας και πιθανόν να προσγειώθηκε εκτός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ιαπωνίας χωρίς να προκαλέσει καταστροφές σε πλοία και αεροπλάνα.

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Ο σεκταρισμός και η βία επιστρέφουν υπό την ηγεσία του σουνίτη τζιχαντιστή Αχμέτ αλ Σαράα

Διεθνή / Η πτώση Άσαντ δεν έφερε ενότητα – Ο Σαράα δοκιμάζεται από νέο κύμα βίας

Μετά την πτώση Άσαντ, η Συρία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύμα σεκταριστικής βίας - Η ηγεσία του Αχμάντ αλ-Σαράα αμφισβητείται, καθώς οι ελπίδες για ενότητα δίνουν τη θέση τους στον θρησκευτικό διχασμ
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο με e-υπογραφές στην Τουρκία: Εξέδιδαν δικηγορικά έγγραφα με το πτυχίο νεκρής στους δίδυμους σεισμούς του 2023

Διεθνή / Σκάνδαλο με e-υπογραφές στην Τουρκία: Εξέδιδαν δικηγορικά έγγραφα με πτυχίο νεκρής από τους δίδυμους σεισμούς του 2023

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας, αφαίρεσε από το προσωπικό του ιστολόγιο πληροφορίες για τέσσερα πτυχία του
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Η «πιο μισητή γυναίκα της Αυστραλίας» αθωώνεται μετά από 20 χρόνια φυλακής – Αντιδράσεις για την αποζημίωσή της

Διεθνή / Η «πιο μισητή γυναίκα της Αυστραλίας» αθωώθηκε μετά από 20 χρόνια στη φυλακή – Αντιδράσεις για την αποζημίωσή της

Η Kathleen Folbigg καταδικάστηκε για τους θανάτους των παιδιών της αλλά είκοσι χρόνια μετά, αθωώθηκε - Το ποσό της αποζημίωσής της φέρνει αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM