Την Κυριακή φτάνει το λείψανο της Αγίας Ελένης με κόκκινα χαλιά, αγήματα, μπάντες και Παυλόπουλο στην υποδοχή

Την Κυριακή φτάνει το λείψανο της Αγίας Ελένης με κόκκινα χαλιά, αγήματα, μπάντες και Παυλόπουλο στην υποδοχή Facebook Twitter
7

Στις 14 Μαΐου στις 5 το απόγευμα αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το λείψανο της Αγίας Ελένης από τη Βενετία, για πρώτη φορά μετά από 1.700 χρόνια.

Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, το λείψανο θα μεταφερθεί με ειδική πτήση, -χορηγία αεροπορικής εταιρείας -ενώ θα υπάρχει και μετάδοση live streaming, χορηγία εταιρείας τηλεπικοινωνιών. Την ημέρα της άφιξης του λειψάνου, τα ΕΛΤΑ θα σφραγίζουν με ειδικές σφραγίδες  ενώ στο αεροδρόμιο θα στρωθεί κόκκινο χαλί και θα παιανίζουν κατά την άφιξη οι μπάντες  του στρατού και του ναυτικού. Αγήματα θα παρουσιάσουν όπλα για το λείψανο που θα μεταφερθεί στην Αγία Βαρβάρα σε κιλλίβαντα πολυβόλου. Μάλιστα για το σκήνωμα θα ραφτεί καινούργιο φόρεμα και στο ναό της Αγίας Βαρβάρας, όπου θα μείνει για ένα μήνα θα το υποδεχτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Παράλληλα έχει δημιουργηθεί ειδικό σάιτ για αυτή την επίσκεψη, το agiaeleni.gr ενώ θα κυκλοφορήσουν και φωτογραφίες με λογότυπο.

(Video από το πολύ "επαγγελματικά" στημένο σάιτ)

Όταν έχει έρθει το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας που είχε μείνει για προσκύνημα για 15 ημέρες, οι εισπράξεις από τον οβολό των 600 χιλιάδων πιστών που το προσκύνησαν ήταν 400 χιλιάδες ευρώ, περίπου 18 χιλιάδες την ημέρα.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ελλάδα / Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιστημονική έρευνα συνδέεται άμεσα με ζητήματα εθνικής ασφάλειας και επισήμανε ότι «βλέπω να αναδύεται ένας νέος χώρος όσον αφορά στην τεχνολογική καινοτομία γύρω από τον τομέα της άμυνας»
LIFO NEWSROOM
Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ελλάδα / Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Έκτακτη κρίση στην Αγυιά Χανίων με 1.139 μετανάστες να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες συνθήκες - Χωρίς επαρκή υποδομή και μεταφορά, η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα», προειδοποιεί η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη
LIFO NEWSROOM