Την Κυριακή η μεταβίβαση της προεδρικής εξουσίας στον Μακρόν

Την Κυριακή η μεταβίβαση της προεδρικής εξουσίας στον Μακρόν Facebook Twitter
0

Η μεταβίβαση της εξουσίας στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, ανακοίνωσε ο απερχόμενος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο των τελετών της 8ης Μαΐου στην Αψίδα του Θριάμβου, τις οποίες παρακολούθησε μαζί με τον διάδοχό του.

 

Ο αρχηγός του κράτους δήλωσε πως αισθάνεται «μεγάλη συγκίνηση» επειδή κατά τις τελετές αυτές δίνει τη σκυτάλη στον Εμμανουέλ Μακρόν, τον πρώην υπουργό Οικονομίας του, ο οποίος στην πολιτική διαδρομή του τον «ακολούθησε» και στη συνέχεια «χειραφετήθηκε» χωρίς να προδώσει.

 

Οι δύο άνδρες άκουσαν δίπλα-δίπλα τον γαλλικό εθνικό ύμνο που έψαλλε η χορωδία του στρατού. Ο Μακρόν άφησε να φανεί η συγκίνησή του, κρατώντας μερικές στιγμές τα μάτια του κλειστά.

 

Ο σοσιαλιστής πρόεδρος Ολάντ είχε κηρύξει την έναρξη των τελετών για την επέτειο της γερμανικής συνθηκολόγησης της 8ης Μαΐου 1945 καταθέτοντας ένα στεφάνι στο άγαλμα του στρατηγού ντε Γκωλ που βρίσκεται στο κάτω μέρος της λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων.

 

Ο απερχόμενος πρόεδρος αναζήτησε στη συνέχεια τον διάδοχό του στις εξέδρες των επισήμων και τον χαιρέτισε αγκαλιάζοντάς τον. Όταν είχε φθάσει εκεί λίγα λεπτά νωρίτερα ο αρχηγός του κινήματος Εμπρός!, τον είχαν υποδεχθεί πολλές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της δεξιάς Νικολά Σαρκοζί (2007-2012), ο οποίος του είπε ένα «μπράβο» σφίγγοντας θερμά το χέρι του.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Τζορτζ: Η απρόσμενη βασιλική εμφάνιση που μαρτυρά πως ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του

Διεθνή / Πρίγκιπας Τζορτζ: Η απρόσμενη βασιλική εμφάνιση που μαρτυρά πως ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του

Ο πρίγκιπας Τζορτζ έκανε μια απρόσμενη εμφάνιση στην ίδια ηλικία που ο πρίγκιπας και μελλοντικός βασιλιάς της Βρετανίας Ουίλιαμ, άρχισε να δίνει το παρών σε τέτοιες εκδηλώσεις
LIFO NEWSROOM
Ρωσία: Η απουσία του Λαβρόφ πυροδοτεί φήμες ότι έχει χάσει την εύνοια του Πούτιν

Διεθνή / Ρωσία: Η απουσία του Λαβρόφ πυροδοτεί φήμες ότι έχει χάσει την εύνοια του Πούτιν

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δεν παρευρέθηκε σε σημαντική συνάντηση στο Κρεμλίνο και δεν αποτελεί μέρος της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο των G20, γεγονός που εγείρει εικασίες
LIFO NEWSROOM
Ιστορική αλλά διακριτική επίσκεψη αλ Σάρα στον Λευκό Οίκο: «Ο Τραμπ θέλει να δείξει πως δεν είναι πλέον τρομοκράτης»

Διεθνή / Ιστορική αλλά διακριτική η επίσκεψη αλ Σαράα στον Λευκό Οίκο: «Ο Τραμπ θέλει να δείξει πως δεν είναι πλέον τρομοκράτης»

Οι ΗΠΑ «επιτρέπουν στη Συρία να ξαναρχίσει τις δραστηριότητες της πρεσβείας της στην Ουάσιγκτον προκειμένου να ενισχυθεί ο συντονισμός ως προς τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας»
LIFO NEWSROOM
Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Διεθνή / Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η απόφαση έχει προκαλέσει αγωνία σχετικά με τους ηλικιωμένους επιβάτες, οι οποίοι ενδέχεται να μην διαθέτουν ή να μην είναι σε θέση να χειρίζονται ένα smartphone
LIFO NEWSROOM