Περού: Πάνω από 133 νεκροί εξαιτίας των πλημμυρών από την αρχή της χρονιάς

Περού: Πάνω από 133 νεκροί εξαιτίας των πλημμυρών από την αρχή της χρονιάς Facebook Twitter
0

Στους 133 ανέρχεται ο τραγικός απολογισμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στο Περού από την αρχή της χρονιάς εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών, των πλημμυρών και των κατολισθήσεων που προκαλεί το κλιματικό φαινόμενο που αποκαλείται «παράκτιο Ελ Νίνιο» και πλήττει τη χώρα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων σε Καταστάσεις Εκτάκτου Ανάγκης (COEN) διευκρίνισε ότι σχεδόν 190.000 πολίτες της χώρας έχασαν τις κατοικίες τους και πάνω από 1,1 εκατομμύριο υπέστησαν υλικές ζημιές.

Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι η πρωτεύουσα Λίμα, η Λαμπαγεκέ, η Λιμπερτάδ, η Πιούρα και η Τούμπε, στο βορρά.

Οι βροχοπτώσεις που πλήττουν το Περού τις τελευταίες εβδομάδες είναι παρόμοιες με εκείνες που είχαν σαρώσει τη χώρα όταν είχε εκδηλωθεί το Ελ Νίνιο του 1998, κατά τη διάρκεια του οποίου χάθηκαν πάνω από 500 ζωές.

Το χειρότερο φαινόμενο, ωστόσο, που έχει βιώσει το Περού ήταν εκείνο του χειμώνα 1982-1983, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους περίπου 9.000 άνθρωποι, κυρίως εξαιτίας των επιδημιών που ακολούθησαν τις πλημμύρες, ενώ το ΑΕΠ είχε συρρικνωθεί κατά 11,6%.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM