ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Τραμπ: Η κρίση με τη Βόρεια Κορέα μπορεί να καταλήξει σε πόλεμο

Τραμπ: Η κρίση με τη Βόρεια Κορέα μπορεί να καταλήξει σε πόλεμο Facebook Twitter
0

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στη Βόρεια Κορέα, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύρραξης.

«Υπάρχει η πιθανότητα να καταλήξουμε σε μία μείζονα, μείζονα σύγκρουση με τη Βόρεια Κορέα. Εννοείται (πως υπάρχει)», τόνισε ο αμερικανικός πρόεδρος.

Ωστόσο, ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι επιθυμεί να επιλύσει ειρηνικά την κρίση, η οποία έχει «βασανίσει» πολλούς αμερικανούς προέδρους. Είπε πως ο ίδιος και η διοίκησή του δίνουν έμφαση στην προετοιμασία μιας σειράς από νέες οικονομικές κυρώσεις, ωστόσο η στρατιωτική επιλογή παραμένει στο τραπέζι.

«Θα θέλαμε να λύσουμε τα πράγματα διπλωματικά αλλά είναι πολύ δύσκολο», είπε.


Ακόμα, ο Τραμπ αναφέρθηκε και στον βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν. Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι είναι λογικός, είπε πως εργάζεται υποθέτοντας ότι είναι.

«Είναι 27 χρονών, πεθαίνει ο πατέρας του και αναλαμβάνει ένα καθεστώς. Ό,τι και να πει κανείς, αυτό δεν είναι εύκολο, ειδικά σε αυτή την ηλικία. [...] Δεν τον δικαιολογώ, δεν έχει να κάνει με αυτό. Απλώς λέω ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο. Για το αν είναι ή όχι λογικός, δεν έχω κάποια γνώμη. Ελπίζω να είναι», σημείωσε.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ