Αφγανιστάν: Παραιτήθηκαν ο υπ. Άμυνας και ο αρχηγός του Στρατού μετά την πολύνεκρη επίθεση

Αφγανιστάν: Παραιτήθηκαν ο υπ. Άμυνας και ο αρχηγός του Στρατού μετά την πολύνεκρη επίθεση Facebook Twitter
0

Δεκτές τις παραιτήσεις του υπουργού Άμυνας και του επικεφαλής του στρατού έκανε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασχράφ Γάνι, έπειτα από την πρόσφατη επίθεση των Ταλιμπάν σε στρατιωτική βάση που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 140 Αφγανούς στρατιώτες, ανακοίνωσε η προεδρία.

«Ο υπουργός Άμυνας Αμπντουλάχ Χαμπίμπι και ο επικεφαλής του στρατού Καντάμ Σαχ Σαχίμ παραιτήθηκαν και η παραίτησή τους έχει άμεση ισχύ», ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter το προεδρικό μέγαρο.

Ο εκτελών χρέη εκπροσώπου του Γάνι, Σαχ Χουσέιν Μουρταζάουι, δήλωσε στο Reuters ότι οι παραιτήσεις συνδέονται με την επίθεση της Παρασκευής στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν.

Τουλάχιστον 140 στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε το Σάββατο αξιωματούχος στην πόλη αυτή, ενώ σύμφωνα με άλλους αξιωματούχους ο απολογισμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: H Μέγκαν Μαρκλ είναι ο κύριος λόγος που οι σχέσεις με τον αδελφό του είναι ανύπαρκτες

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: H Μέγκαν Μαρκλ είναι ο κύριος λόγος που οι σχέσεις με τον αδελφό του είναι ανύπαρκτες

Ειδικοί στα θέματα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας αναλύουν την κατάσταση - «Το ρήγμα είναι βαθύ, δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή αν δεν κάνει την πρώτη κίνηση ο πρίγκιπας Χάρι και ζητήσει συγγνώμη»
LIFO NEWSROOM
Έλον Μασκ: «Φρένο» στα σχέδια για νέο κόμμα – Στήριξη σε Ρεπουμπλικανούς και Τζ.Ντ. Βανς

Διεθνή / Έλον Μασκ: «Φρένο» στα σχέδια για νέο κόμμα – Στήριξη σε Ρεπουμπλικανούς και Τζέι Ντι Βανς

Ο Έλον Μασκ φαίνεται να παγώνει τα σχέδιά του για τη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος στις ΗΠΑ, φοβούμενος ρήξη με τους Ρεπουμπλικανούς. Αντίθετα, σκέφτεται να στηρίξει τον αντιπρόεδρο JD Vance για τις εκλογές του 2028.
LIFO NEWSROOM
Ο Κρις Μάρτιν για το ζευγάρι στο «σκάνδαλο με τον CEO στους Coldplay»: «Τους στέλνουμε αγάπη»

Διεθνή / Ο Κρις Μάρτιν για το ζευγάρι στο «σκάνδαλο με τον CEO στους Coldplay»: «Τους στέλνουμε αγάπη»

Ευχαριστούμε που ήρθατε μετά από εκείνο το φιάσκο, αλλά όταν η ζωή σου πετά λεμόνια, να τα κάνεις λεμονάδα, είπε σε συναυλία των Coldplay αναφερόμενος σε όσα έγιναν τον Ιούλιο στη Βοστώνη
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Σχέδιο για ΝΑΤΟϊκή δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία χωρίς φυσικά Αμερικανούς στρατιώτες

Διεθνή / Το σχέδιο Τραμπ για ΝΑΤΟϊκού τύπου δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία χωρίς Αμερικανούς στρατιώτες

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει ευρωπαϊκή δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία μετά από πιθανή ειρηνευτική συμφωνία - Οι ΗΠΑ εξετάζουν παροχή αεροπορικής υποστήριξης, αποκλείοντας όμως την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων
LIFO NEWSROOM