Ταγιάνι: Η πόρτα της ΕΕ δεν έχει κλείσει οριστικά για τους Βρετανούς

Ταγιάνι: Η πόρτα της ΕΕ δεν έχει κλείσει οριστικά για τους Βρετανούς Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι Βρετανοί θα γίνουν δεκτοί με ανοικτές αγκάλες, αν με το αποτέλεσμα των πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου δηλώσουν ότι επιθυμούν να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


«Αν το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί να παραμείνει (στην ΕΕ), όλος ο κόσμος θα είναι υπέρ. Θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος», δήλωσε ο Ταγιάνι μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Guardian.


«Η τελική απάντηση εξαρτάται από τις 27 χώρες μέλη, όμως όλος ο κόσμος θα ήταν υπέρ», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος βρισκόταν την Πέμπτη στο Λονδίνο, όπου συναντήθηκε με τη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.


Ένα τέτοιο ενδεχόμενο μοιάζει μάλλον απίθανο, καθώς η Μέι είχε διαβεβαιώσει όταν ξεκίνησε επισήμως τη διαδικασία του Brexit στα τέλη Μαρτίου ότι «δεν υπάρχει επιστροφή».


Παράλληλα, ο Ταγιάνι εκτίμησε ότι οι ευρωπαίοι πολίτες που ζουν στη Βρετανία θα πρέπει να έχουν «τα ίδια δικαιώματα» πριν και μετά το Brexit. «Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι το Brexit δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή τους», σημείωσε. «Για εμάς αυτό αποτελεί προτεραιότητα, είναι κόκκινη γραμμή», εξήγησε.


Η συντηρητική πρωθυπουργός της Βρετανίας προκήρυξε την Τρίτη πρόωρες εκλογές για τις 8 Ιουνίου, δηλαδή τρία χρόνια νωρίτερα, προκειμένου να ενισχύσει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία ενόψει των διαπραγματεύσεων για το Brexit. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα μεγαλύτερο των 20 μονάδων στους Συντηρητικούς έναντι των Εργατικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM