Η κυβέρνηση απαντά στην κριτική που δέχτηκε για το πασχαλινό μποτιλιάρισμα στους αυτοκινητοδρόμους

Η κυβέρνηση απαντά στην κριτική που δέχτηκε για το πασχαλινό μποτιλιάρισμα στους αυτοκινητοδρόμους Facebook Twitter
1

Με οξύτατη κριτική στη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, αλλά με σκωπτικό ύφος, απαντά το υπουργείο Υποδομών στην κριτική που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα για τους αυτοκινητοδρόμους.

 

Τους καταγγέλλει μάλιστα σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, γιά «αποδόμηση της υπερπροσπάθειας που έγινε τα δύο τελευταία χρόνια για την ολοκλήρωση και παράδοση των τελματωμένων έργων που άφησαν πίσω τους».

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών έφτασαν στο σημείο να κάνουν καταγγελίες «γιατί υπήρξε μποτιλιάρισμα κατά την έξοδο του Πάσχα ακόμη και το ότι έβρεξε ή και για το ότι δόθηκε το όνομα του Α. Παπανδρέου σε μια από τις σήραγγες».

 

Το υπουργείο κάνει επίσης λόγο για "μονταζιέρα" που λειτούργησε όλες αυτές τις ημέρες και παραθέτει στοιχεία και δημοσιεύματα για ανάλογα μποτιλιαρίσματα που έχουν συμβεί σε αντίστοιχες εορταστικές περιόδους σε χώρες του εξωτερικού.

 

Τονίζει επίσης ότι ήταν μια από τις μεγαλύτερες πασχαλινές εξόδους των τελευταίων με ελάχιστα ατυχήματα και κανένα θανατηφόρο στους αυτοκινητοδρόμους Κορίνθου-Πατρών, Ιονίας Οδού, Μωρέα και Τεμπών-Πλαταμώνα. Υπογραμμίζει ακόμα ότι «προσβάλλουν τη νοημοσύνη και τη μνήμη του ελληνικού λαού» τονίζοντας: «Δεν είμαστε όμοιοί τους, δεν θα γίνουμε ποτέ».

 

Ειδικότερα, το υπουργείο Υποδομών, μεταξύ άλλων, αναφέρει: "Από την ημέρα παράδοσης των αυτοκινητοδρόμων ως σήμερα, επιχειρείται συνεχώς από τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ) και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσής τους, η αποδόμηση της υπερπροσπάθειας που έγινε τα δύο τελευταία χρόνια για την  ολοκλήρωση και παράδοση των τελματωμένων έργων  που άφησαν πίσω τους.

 

Δυστυχώς γι’ αυτούς η κατάσταση των έργων και τα εργοτάξια φαίνονταν πριν από τον Ιανουάριο του 2015 και φαίνονται και σήμερα που χρησιμοποιούνται από τους πολίτες.

 

Αφορμή για την κορύφωση του πραγματικού φιάσκου της αντιπολιτευτικής προπαγάνδας υπήρξε η ταλαιπωρία τη Δευτέρα του Πάσχα, σε μια περιοχή που σε κάθε έξοδο παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο, μιας και η παλιά εθνική διαθέτει μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.

 

Είναι γνωστό σε όλους ότι δεν έγιναν εγκαίνια στην Ιονία Οδό. Είναι γνωστό σε όλους ότι οι σήραγγες ξεκίνησαν μετά το 2015 και είναι πλέον έτοιμες, ενώ έπρεπε να παραδοθούν τον Αύγουστο του 2017 και το οδικό τμήμα που τις συνδέει είχε καθυστερήσεις, εξαιτίας καθυστερήσεων στις απαλλοτριώσεις.

 

Τι θα προτιμούσαν οι φωστήρες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και των ΜΜΕ τους;

Να μην δινόταν η μεγάλη σήραγγα και να κινούνταν οι πολίτες για πολύ μεγαλύτερη απόσταση στην παλιά εθνική οδό, των αλλεπάλληλων στροφών και της υψηλής επικινδυνότητας;»

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πω ρε ΣΥΡΙΖΑ κουραζεις. Ημουν εκει κι έγινε χαμός, δεν φταινε τα ΜΜΕ ουτε οι εξωγήινοι. Οτι και να δηλωνεις εσυ, εγω κι αλλοι χιλιάδες ήμασταν εκεί.Γενικότερα στην διακυβέρνηση σας αυτό ξεχνάτε, οτι εμείς βρισκόμαστε στη πραγματικότητα και τα λουζόμαστε, τα νιώθουμε στο πετσί μας κάθε μέρα, οπότε με τέτοιες ανακοινώσεις το μόνο που κάνετε είναι να γελοιοποιείστε.Υ.Γ.: "Τι θα προτιμούσαν οι φωστήρες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και των ΜΜΕ τους; " Αυτές οι εκφράσεις επιπέδου ωστόσο...