Ξαφνική αύξηση στις αφίξεις προσφύγων από την Τουρκία

Ξαφνική αύξηση στις αφίξεις προσφύγων από την Τουρκία Facebook Twitter
0

Συνολικά 205 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν σε ένα 24ωρο, από χθες, Μ. Τετάρτη, κι έως σήμερα το πρωί στα νησιά του βορείου Αιγαίου όταν από την αρχή του Απριλίου μέχρι και χθες το πρωί. Σε 11 δηλαδή μέρες και στα τρία νησιά είχαν περάσει μόλις 221!

 

Συγκεκριμένα στη Λέσβο πέρασαν 46, στη Χίο 121 και στη Σάμο 38.

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές σήμερα βρίσκονται 8.678 αντί των 8.534 άτομα που ήταν χθες. Από αυτά, 3.250 είναι στη Λέσβο, 3.672 στη Χίο και 1.756 στη Σάμο.

 

Ας σημειωθεί ότι χθες 21 μετανάστες επαναπροωθήθηκαν από το λιμάνι της Μυτιλήνης στο λιμάνι του Δικελί της Τουρκίας σε εφαρμογή της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Ήταν όλοι άνδρες, από τους οποίους τέσσερις από το Πακιστάν, εννέα από την Αλγερία, τέσσερις από το Μπαγκλαντές, δυο από τη Γκάνα, ένας από το Αφγανιστάν και ένας από το Μαρόκο.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύκλωμα στην Κρήτη: Τι περιλαμβάνει η δεύτερη δικογραφία - Η Μονή Χανίων και η υπόθεση της φοιτήτριας με τη μητέρα καθαρίστρια

Ελλάδα / Κύκλωμα στην Κρήτη: Τι περιλαμβάνει η δεύτερη δικογραφία - Η Μονή Χανίων και η υπόθεση της φοιτήτριας με τη μητέρα καθαρίστρια

Νέες αποκαλυπτικές συνομιλίες - Οι κατηγορίες και οι κωδικές ονομασίες - «Μόνο δολοφονίες δεν μας έχει διατάξει ακόμα να κάνουμε»
LIFO NEWSROOM
Παιδιά πρόσφυγες σε κίνδυνο: 1 στα 3 ασυνόδευτα στην Κρήτη – Τι αποκαλύπτει η νέα επισκόπηση

Ελλάδα / Παιδιά πρόσφυγες σε κίνδυνο: 1 στα 3 ασυνόδευτα στην Κρήτη – Τι αποκαλύπτει η νέα επισκόπηση

Πάνω από το 20% των αφιχθέντων είναι παιδιά, ενώ περίπου το ένα τρίτο αυτών ασυνόδευτα ή χωρισμένα από τις οικογένειές τους. Παράλληλα, οι χώροι υποδοχής στο νησί χαρακτηρίζονται πρόχειροι και ακατάλληλοι
LIFO NEWSROOM