"Eraser Challenge"-H νέα τρέλα των μαθητών στις ΗΠΑ που ανησυχεί τους γονείς και τα σχολεία

"Eraser Challenge"-H νέα τρέλα των μαθητών στις ΗΠΑ που ανησυχεί τους γονείς και τα σχολεία Facebook Twitter
4

Έχει ονομαστεί “eraser challenge” ή ABC Game, και είναι γνωστή νεανική «τρέλα» εδώ και καιρό, όμως πρόσφατα απέκτησε ανησυχητικές διαστάσεις. Πρόκειται για ένα διαγωνισμό μεταξύ μαθητών σε σχολεία των ΗΠΑ για το ποιος θα δείξει τη μεγαλύτερη αντοχή και «σκληράδα» ξύνοντας με τη γόμα το χέρι του μέχρι να κάνει πληγή. Την ώρα που ξύνουν το χέρι τους λένε το αλφάβητο και βρίσκουν μία λέξη για κάθε γράμμα. Nίκητής είναι, σύμφωνα με το Fox News, αυτός που καταλήγει με τη μεγαλύτερη πληγή.

"Eraser Challenge"-H νέα τρέλα των μαθητών στις ΗΠΑ που ανησυχεί τους γονείς και τα σχολεία Facebook Twitter

Η «έκρηξη» της επικίνδυνης αυτής μόδας ήταν τέτοια που ανάγκασε τη διεύθυνση σχολείου στο Statesville, στη Βόρεια Καρολίνα να προειδοποιήσει μέσω των social media τους γονείς σχετικά με την τάση που παίρνει διαστάσεις σε όλη τη χώρα, σημειώνοντας ότι κάποια από τα παιδιά έχουν πάθει σοβαρά εγκαύματα, έχουν μολυνθεί και μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Μάλιστα, σύμφωνα με το link στο οποίο παραπέμπει το σχολείο, ένας 13χρονος μαθητής που συμμετείχε σε έναν τέτοιο διαγωνισμό, παλεύει τώρα για τη ζωή του σε νοσοκομείο του Σακραμέντο, καθώς προσεβλήθη από τοξικό σοκ, εξαιτίας των μικροβίων πάνω στη βρώμικη γόμα. 

Η Δρ Wendy Sue Swanson, παιδίατρος στο Σιάτλ αναφέρει ότι δεν νιώθει έκπληξη που τα παιδιά το κάνουν αυτό. «Είναι παιδιά που ενεργούν όπως τα παιδιά…προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή και να δείξουν τη δύναμη τους, δεν είναι και τόσο περίεργο", λέει.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ένα φεγγάρι, όταν ήμουν φοιτητής στην Αμερική πριν πολλά χρόνια, ζούσα κοντά στη Lake Norman που είναι κανένα 20λεπτο από το Stateville που βρίσκεται το σχολείο στο facebook post στο άρθρο. Τεράστια χωράφια, το ένα σπίτι από το άλλο κανένα δεκάλεπτο δρόμο, ξένοι ελάχιστοι ως καθόλου, και αν σας λέει και κάτι 70% ψηφοφόροι Trump.Δεν θα μου έκανε καμιά εντύπωση αν έπιναν κιροζίνη, επειδή ασχολούνται πολύ και με το NASCAR, ή αν πριόνιζαν τα χέρια τους. Έχω δει να κάνουν απίστευτες καφρίλες στις παρέες τους.