Η Νιγηρία προειδοποιεί τους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια στις ΗΠΑ μέχρι να αποσαφηνιστεί η πολιτική μετανάστευσης

Η Νιγηρία προειδοποιεί τους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια στις ΗΠΑ μέχρι να αποσαφηνιστεί η πολιτική μετανάστευσης Facebook Twitter
0

Η Νιγηρία συμβούλευσε τους υπηκόους της να αποφεύγουν τα μη απολύτως απαραίτητα ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την άρνηση της Ουάσινγκτον να δεχτεί στο αμερικανικό έδαφος πολλούς Νιγηριανούς πολίτες που είχαν έγκυρες θεωρήσεις εισόδου, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.


Η ειδική σύμβουλος του προέδρου της Νιγηρίας για τις εξωτερικές υποθέσεις, Αμπίκε Νταμπίρι-Ερέουα, ανέφερε στην ανακοίνωση ότι οι Νιγηριανοί που δεν έχουν "επιτακτική ανάγκη ή ουσιαστικό λόγο" να μεταβούν στις ΗΠΑ θα πρέπει να αναβάλουν την επίσκεψή τους στη χώρα αυτή. "Τις τελευταίες εβδομάδες είδαμε να αρνούνται την είσοδο σε κάποιους Νιγηριανούς που είχαν έγκυρη αμερικανική βίζα", ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί στάλθηκαν πίσω στη Νιγηρία με την πρώτη διαθέσιμη πτήση. Οι βίζες τους κατόπιν ακυρώθηκαν.


Σύμφωνα με την Νταμπίρι-Ερέουα δεν δόθηκε καμία εξήγηση για την απόφαση αυτή της αμερικανικής υπηρεσίας μετανάστευσης.
Η κυβέρνηση της Νιγηρίας συνέστησε στους Νιγηριανούς να αναβάλουν τα ταξίδια τους "μέχρι να αποσαφηνιστεί η νέα πολιτική μετανάστευσης" του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.


Από τα 2,1 εκατομμύρια Αφρικανούς μετανάστες που ζούσαν στις ΗΠΑ το 2015 οι 327.000 είχαν γεννηθεί στη Νιγηρία, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού ινστιτούτου ερευνών Pew Research Center.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ

Διεθνή / Γερουσιαστής των ΗΠΑ κατά Μπεν-Γκβιρ για το AI βίντεο με Παλαιστίνιους: «Αυτό το κάθαρμα να μην πατήσει ποτέ στις ΗΠΑ»

Το βίντεο δείχνει Παλαιστίνιους κρατούμενους να μπαίνουν στη φυλακή εύσωμοι και χαμογελαστοί και να βγαίνουν αποστεωμένοι, προκαλώντας συγκρίσεις με ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης
THE LIFO TEAM
ΓΚΑΡΙ ΓΚΛΙΤΕΡ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Γκάρι Γκλίτερ: Ο τραγουδιστής δηλώνει αθώος στις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση 8χρονου κοριτσιού

Ο Γκάρι Γκλίτερ αρνήθηκε τις τέσσερις κατηγορίες για άσεμνη επίθεση, δύο κατηγορίες για ασελγεία σε βάρος παιδιού και δύο κατηγορίες για σεξουαλική επαφή με κορίτσι κάτω των 13 ετών
THE LIFO TEAM