Προκλητική δήλωση Τσαβούσογλου: Αν θέλαμε να ανέβουμε στα Ίμια, θα το κάναμε

Προκλητική δήλωση Τσαβούσογλου: Αν θέλαμε να ανέβουμε στα Ίμια, θα το κάναμε Facebook Twitter
1

Απάντηση σε προηγούμενη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά έδωσε σήμερα ο τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σχετικά με το πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια.

Ο Νίκος Κοτζιάς είχε τονίσει, μιλώντας στον Σκάι, πως ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια γιατί η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Τσαβούσογλου είπε σήμερα πως «αν το καθήκον του τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει». «Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην κρίση του 1996.

Ακόμα, ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε επίσης στους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς και στο ότι δεν εκδίδονται από την Ελλάδα στην Τουρκία, τονίζοντας πως «το γεγονός ότι η Ελλάδα εμποδίζει την δίωξη των προδοτών για τα εγκλήματά τους, δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας».

«Δυστυχώς, αυτό δεν μας προκαλεί απορία» είπε ο τούρκος υπουργός, ενώ ανέφερε πως ο επικεφαλής του κουρδικού PKK «που βρίσκεται τώρα στη φυλακή, είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα».

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιες 2025: Λήγει απόψε η προθεσμία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού - Αναλυτικές οδηγίες

Ελλάδα / Πανελλήνιες 2025: Λήγει απόψε η προθεσμία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού - Αναλυτικές οδηγίες

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ) και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ)
LIFO NEWSROOM
«Θέλω περιπολικό για να πάω σπίτι»: Το χρονικό της αμέλειας λίγο πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα

Ελλάδα / «Θέλω περιπολικό για να πάω σπίτι»: Το χρονικό της αμέλειας λίγο πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα

Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες το βράδυ της γυναικοκτονίας – Οι παραλείψεις, οι δικαιολογίες και η τραγική κατάληξη μπροστά στο αστυνομικό τμήμα
LIFO NEWSROOM