Σκουρλέτης: Δεν σχεδιάζουμε ούτε εκλογές, ούτε δημοψήφισμα

Σκουρλέτης: Δεν σχεδιάζουμε ούτε εκλογές, ούτε δημοψήφισμα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
1

«Ούτε εκλογές, ούτε δημοψήφισμα» ήταν η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε ερώτηση για τις προθέσεις της κυβέρνησης, σε περίπτωση που δεν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

«Δεν σχεδιάζουμε εκλογές, δεν επιθυμούμε εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.

Η ερώτηση υποβλήθηκε στον υπουργό, κατά την διάρκεια της παρουσίασης των Τοπικών Αστυνόμων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο ο υπουργός δεν αρνήθηκε να απαντήσει, αλλά και να κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση για την στάση της, καθώς και ακραίους κύκλους της Ευρώπης.

«Η κυβέρνηση, με απόλυτο, συστηματικό, τεκμηριωμένο τρόπο, επιχειρεί να κλείσει την δεύτερη αξιολόγηση και αυτό το κάνει με στοιχεία είπε ο Πάνος Σκουρλέτης και συνέχισε: «Τα στοιχεία επιβεβαιώνονται μέσα από την πορεία της χώρας και της οικονομίας, από τότε που ξεκίνησε η υλοποίηση της τελευταίας συμφωνίας, δηλαδή μετά τον Σεπτέμβριο του 2015. Και έχει αποτελέσματα, έχει επιχειρήματα. Κινούμαστε μέσα στους στόχους, που είχε θέσει αυτή η συμφωνία. Βγαίνουμε από μια χρονιά το 2016 με απτά θετικά στοιχεία για πρώτη φορά από χρόνια. Έχουμε πιάσει τους στόχους που ετίθεντο από την συμφωνία, η χρονιά έκλεισε με θετικό πρόσημο ως προς την ανάπτυξη του ΑΕΠ και με βάσιμες εκτιμήσεις εντός και εκτός της Ελλάδας, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, το 2017, να μιλάμε για ανάπτυξη που έχει να δει η χώρα πάνω από 6 - 7 χρόνια... Δεν δικαιολογείται λοιπόν το να μην κλείσει αυτή η αξιολόγηση».

Ο Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο είναι πολιτικές σκοπιμότητες «από εκείνους τους ακραίους κύκλους, οι οποίοι έχουν για το πως πρέπει να κινηθεί η Ευρώπη», ενώ για πρώτη φορά ακούσθηκαν αντικρουόμενες απόψεις και μέσα στους θεσμούς.

«Υπάρχουν απόψεις για μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων, του σκληρού πυρήνα και για γερμανοκεντρική Ευρώπη», ανέφερε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη είναι σε ένα σταυροδρόμι με αφορμή το ελληνικό πρόβλημα: Θα ακολουθήσει τον άκαμπτο δρόμο της ακραίας λιτότητας, που ενδυναμώνει την ακροδεξιά και τις φυγόκεντρες δυνάμεις, βάζοντας σε κίνδυνο την συνοχή της ή θα μπορέσει να ξαναπιάσει το νήμα με τις βασικές αξίες που την γέννησαν, την αλληλεγγύη, την δημοκρατία και το κοινωνικό κράτος;»

Για την αξιωματική αντιπολίτευση, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι λυπάται που την κρίσιμη στιγμή της εθνικής προσπάθειας, αντί να τοποθετηθεί πάνω στα ζητήματα, όπως το αφορολόγητο, την μείωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, που παλεύει η κυβέρνηση την κατηγορεί ότι ροκανίζει το χρόνο.

«Ωραία και υπεύθυνη εθνική στάση...», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης και τόνισε ότι δεν θα ανταποδώσει τις κατηγορίες και «δεν θα γίνουμε κήρυκες ενός διχασμού, όπως κάνει η ΝΔ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM