Νέα πρόκληση από την Άγκυρα: Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο

Νέα πρόκληση από την Άγκυρα: Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο Facebook Twitter
0

Αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα έστειλε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ, λίγο μετά τις νέες υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα Ίμια και την Καλόλιμνο, την ώρα που ο Πάνος Καμμένος έρριπτε στεφάνι για τους πεσόντες της κρίσης του 1996.

«Η Ελλάδα όπως και στα Ίμια προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολλές βραχονησίδες, όμως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο» ισχυρίστηκε ο Καϊνάκ.

Όπως πρόσθεσε, «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα αποτρέψουν με κάθε τρόπο μια τέτοια εξέλιξη».

«Οι βραχονησίδες "Καρντάκ" (σ.σ. η τουρκική ονομασία των Ιμίων) και παρόμοιες βραχονησίδες, επιχειρείται να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να δημιουργήσει νέους χώρους γύρω τους», ήταν η δήλωση του Καϊνάκ σε ημερίδα του πρακτορείου Αναντολού.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόμαν Πολάνσκι: Ταινία για το σκάνδαλο βιασμού θα αφηγείται την ιστορία από τη σκοπιά 13χρονου θύματος

Διεθνή / Ρόμαν Πολάνσκι: Ταινία για το σκάνδαλο βιασμού θα αφηγείται την ιστορία από την σκοπιά ανήλικου τότε θύματος

Η ταινία «The Girl», βασισμένη στα απομνημονεύματα της Σαμάνθα Γκάιμερ, θα επανεξετάσει «ένα από τα πιο διαβόητα σκάνδαλα του Χόλιγουντ μέσα από τα μάτια του προσώπου που παρερμηνεύτηκε περισσότερο»
THE LIFO TEAM