ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί καθυστερούν τις τοποθετήσεις υπουργών του Τραμπ

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί καθυστερούν τις τοποθετήσεις υπουργών του Τραμπ Facebook Twitter
1

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας μποϊκόταραν σήμερα μία προγραμματισμένη ψηφοφορία για την έγκριση δύο υπουργών της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, καθυστερώντας έτσι τη διαδικασία. Τουλάχιστον ένα μέλος των Δημοκρατικών πρέπει να συμμετέχει, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ψηφοφορίες στην Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας.

Οι προγραμματισμένες ψηφοφορίες αφορούσαν την τοποθέτηση του Steve Mnuchin στο υπουργείο Οικονομικών και του Tom Price στο υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με το Reuters, οι Δημοκρατικοί δήλωσαν πως θέλουν περισσότερες πληροφορίες για τους δύο υποψηφίους.

Η καθυστέρηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Ρεπουμπλικάνων στην Επιτροπή, με τον πρόεδρο Orrin Hatch να δηλώνει ότι το μποϊκοτάρισμα είναι «προσβλητικό» και πως «συμπεριφέρονται σαν ηλίθιοι».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΠΕΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΝΕΚΡΗ ΔΙΚΗ

Διεθνή / «Λυπάμαι βαθιά» λέει ο ορειβάτης για τον θάνατο της συντρόφου του στις Άλπεις, απορρίπτει όμως τις κατηγορίες

Η 33χρονη έχασε τη ζωή της από υποθερμία κατά την κοινή τους προσπάθεια να φτάσουν στην κορυφή - Ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - Kλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν

Η στρατιωτική κινητοποίηση εξελίσσεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στη Γενεύη για μια πιθανή συμφωνία σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Τα τελευταία 4 χρόνια το ρεπουμπλικανικό κονγκρέσο έκανε ό,τι μπορούσε για να δυσκολέψει τον Ομπάμα. Ήταν πρωτοφανής η αντίδρασή τους σε οτιδήποτε ήθελε να περάσει και τα διάφορα συντηρητικά χαζοκινήματα τύπου tea-party έδιναν κι έπαιρναν με την πιο αδιανόητη επιχειρηματολογία και φυσικά με ρατσιστικό υπόβαθρο. Πολλοί ισχυρίζονται ότι όλοι οι προοδευτικοί και δημοκρατικοί πρέπει να πληρώσουν τους ρεπουμπλικανούς με το ίδιο νόμισμα. Δεν έχουν βέβαια την ίδια δύναμη, γιατί δεν είναι πλειοψηφία ούτε στη γερουσία, ούτε στο κονγκρέσο, αλλά φαίνεται πως θα το κάνουν με ό,τι δυνάμεις έχουν.