Λοβέρδος: Το «πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ» δεν μπορεί να αποτελεί βάση συνεννόησης

Λοβέρδος: Το «πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ» δεν μπορεί να αποτελεί βάση συνεννόησης Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την χρηματοδότηση των κομμάτων και ΜΜΕ έδωσε, το μέλος της Εξεταστικής Εξεταστικής Επιτροπής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος, στο κείμενό του, επισημαίνει την «αυθαίρετη και "ενοχική" απόφαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να κλείσει "άρον-άρον" των κατάλογο των μαρτύρων αποφεύγοντας δυσάρεστες συναντήσεις και περιστάσεις» όπως δηλώνει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι «Η επιτροπή, με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκε, επισήμως και με ψηφοφορία να εκπληρώσει πλήρως την αποστολή της εξετάζοντας όσο το δυνατον περισσότερους μαρτύρους».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εκτιμά ότι «το "πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ" δεν μπορεί να αποτελεί βάση συνεννόησης» και υποστηρίζει ότι «η πλειοψηφία πέτυχε την αποστολή της να παραδώσει σήμερα στη Βουλή ένα πόρισμα "στρατευμένο" στους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις του Μεγάρου Μαξίμου».

Συμπερασματικά, ο Ανδρέας Λοβέρδος για τα δάνεια των κομμάτων υποστηρίζει ότι «η τραπεζική δανειοδότηση χρησιμοποιήθηκε ως βασική πηγή εξεύρεσης των αναγκαίων, για όλα τα κόμματα, πόρων για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών» και επιπλέον ότι «το σύνολο των αιτημάτων χορήγησης πιστώσεων που υποβλήθηκαν εκ μέρους των κομμάτων τελούσαν σε συμφωνία με την πάγια τραπεζική πρακτική».

Τέλος, για την δανειοδότηση των ΜΜΕ ο Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει ότι «το πλέον σημαντικό ποσοτικό συμπέρασμα είναι ότι δεν αποδείχθηκε η επιχειρηματολογία για τα φερόμενα "θαλασσοδάνεια" προς ΜΜΕ» επισημαίνοντας ότι « η σημαντική πλειονότητα των δανείων είναι ενήμερα και παρακολουθούν τα προγράμματα καταβολών έστω και μετά από ρυθμίσεις και αναδιαρθρώσεις».

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Στίβεν Κόλμπερτ φίλησε τον Πέδρο Πασκάλ και την Τζούλια Λούις-Ντρέιφους στο The Late Show

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ φίλησε τον Πέδρο Πασκάλ και την Τζούλια Λούις-Ντρέιφους στο The Late Show

Λίγες μέρες πριν από το οριστικό φινάλε του The Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ συνεχίζει το πιο απρόβλεπτο τηλεοπτικό του αντίο, μετά το φιλί του με τον Τζίμι Φάλον και την επανένωση των μεγάλων παρουσιαστών του late night.
THE LIFO TEAM
Eurovision 2026 - Α' Ημιτελικός: Οι LELEK εντυπωσίασαν με την ethno pop εμφάνιση και το «Andromeda»

TV & Media / Eurovision 2026 - Α' Ημιτελικός: Οι LELEK εντυπωσίασαν με την ethno pop εμφάνιση και το «Andromeda»

Το «Andromeda» συγκαταλέγεται ήδη ανάμεσα στα τραγούδια που κινούνται καλά στα στοιχήματα, με πολλούς να θεωρούν ότι οι LELEK έχουν καταφέρει να συνδυάσουν με επιτυχία την παράδοση με έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό ήχο
THE LIFO TEAM