Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα υποδέχθηκαν τον Ντόναλντ Τραμπ και την Μελάνια στον Λευκό Οίκο

Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα υποδέχθηκαν τον Ντόναλντ Τραμπ και την Μελάνια στον Λευκό Οίκο Facebook Twitter
2
Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα υποδέχθηκαν τον Ντόναλντ Τραμπ και την Μελάνια στον Λευκό Οίκο Facebook Twitter

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στον Λευκό Οίκο, για την τελευταία συνάντηση που θα έχει με τον Μπαράκ Ομπάμα πριν ορκιστεί νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, στις 19.00 σήμερα ώρα Ελλάδας.


Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ θα πιουν τσάι με το ζεύγος Ομπάμα στο Μπλου Ρουμ, ένα από τα σαλόνια του προεδρικού μεγάρου. Στη συνέχεια, όλοι μαζί θα κατευθυνθούν στο Καπιτώλιο για την ορκωμοσία και την ομιλία του 45ου προέδρου των ΗΠΑ.

O Μπαράκ Ομπάμα μαζί με την σύζυγό του, Μισέλ, υποδέχθηκαν τον Ντόναλντ και τη Μελάνια στην είσοδο του Λευκού Οίκου, όπου είχε στρωθεί το κόκκινο χαλί. Τα δύο ζευγάρια αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις και ο Ομπάμα χαιρέτισε τον Τραμπ λέγοντας: «Πώς είσαι; Χαίρομαι που σε βλέπω. Συγχαρητήρια». Η Μελάνια εμφανίστηκε κρατώντας στα χέρια ένα γαλάζιο κουτί με σατέν φιόγκο από τα Tiffany & Co., το δώρο της προς της Μισέλ Ομπάμα. «Έφερες δώρο!» φέρεται να αναφώνησε η Μισέλ, βλέποντάς το. 

Το δώρο της Μελάνια προκάλεσε αμηχανία, καθώς ήταν μια χειρονομία εκτός πρωτοκόλλου και για αυτόν τον λόγο δεν υπήρχε κανείς για να πάρει το κουτί από τα χέρια της Μισέλ Ομπάμα. Οι δύο πεζοναύτες που φρουρούν την είσοδο οφείλουν να παραμείνουν στη θέση τους και δεν μπορούσαν να βοηθήσουν την πρώτη κυρία. Παρενέβη έτσι ο Μπαράκ Ομπάμα, που πήρε το κουτί και το μετέφερε στο χολ, μέσα στον Λευκό Οίκο. «Θα φροντίσω εγώ το πρωτόκολλο εδώ» είπε αστειευόμενος ο Μπαράκ Ομπάμα. 


Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, το ζεύγος Τραμπ και το ζεύγος Ομπάμα θα πάρουν το τσάι τους σε ένα από τα σαλόνια του Λευκού Οίκου και κατόπιν θα αναχωρήσουν για το Καπιτώλιο. 

Δείτε το βίντεο: 

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Οι φωνές κατά του πολέμου στη Γάζα δυναμώνουν – «Δεν είναι πια για τη σωτηρία των ομήρων»

Διεθνή / Ισραήλ: Οι φωνές κατά του πολέμου στη Γάζα δυναμώνουν – «Δεν είναι πια για τη σωτηρία των ομήρων»

Εντός του Ισραήλ το μέτωπο που μέχρι πρόσφατα φαινόταν ενωμένο γύρω από την αναγκαιότητα της στρατιωτικής επέμβασης αρχίζει να παρουσιάζει σοβαρές ρωγμές
LIFO NEWSROOM
McDonald’s: Η μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων από το 2020 – Προειδοποίηση για «αντιαμερικανικό αίσθημα» στο εξωτερικό

Διεθνή / McDonald’s: Η μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων από το 2020 – Προειδοποίηση για «αντιαμερικανικό αίσθημα» στο εξωτερικό

Οι εσωτερικές έρευνες της εταιρείας καταδεικνύουν αυξανόμενο αντιαμερικανικό αίσθημα σε ορισμένες αγορές του εξωτερικού - ιδίως στη βόρεια Ευρώπη και στον Καναδά
LIFO NEWSROOM