Παππάς: Ο Σόιμπλε δεν ήθελε από την αρχή να επιτύχει το ελληνικό πρόγραμμα

Παππάς: Ο Σόιμπλε δεν ήθελε από την αρχή να επιτύχει το ελληνικό πρόγραμμα Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
5

Πως το ελληνικό πρόγραμμα δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι το 2018 διευκρίνισε εκ νέου ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι όλοι θα πρέπει να κατανοήσουν πως το μπλοκ των δανειστών είναι διαιρεμένο.

Μιλώντας το Σάββατο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Ν. Παππάς σχολίασε επίσης πως «Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δεν ήθελε από την αρχή να επιτύχει το ελληνικό πρόγραμμα», ενώ όσον αφορά στη συμμετοχή του ΔΝΤ ανέφερε πως «πάει "αγκαζέ" με το γερμανικό ΥΠΟΙΚ».

«Το ΔΝΤ δεν είναι απαραίτητο για το ελληνικό πρόγραμμα καθώς επίσημα η Κομισιόν αμφισβητεί τους αριθμούς του» σημείωσε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Είμαστε ενώπιον μίας πολιτικής σύγκρουσης με τους δανειστές. Είναι η πρώτη φορά που ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα λειτουργεί και αυτό συμβαίνει γιατί έχουν συμφωνηθεί χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα με προτεραιότητες προστασίας για τους πλέον αδύναμους. Μόνο ένας ο οποίος είναι πολιτικά μονομερής αρνείται να δει πως η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται».

Τόνισε παράλληλα ότι η άποψη που ζητά την επιβολή τέταρτου προγράμματος είναι μειοψηφική μεταξύ των δανειστών και η κυβέρνηση θα παλέψει ώστε να μην επιβληθεί. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχθεί η Ελλάδα πρόσθετα μέτρα» υπογράμμισε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Παππάς σημείωσε πως «εκλογές ονειρεύεται και προπαγανδίζει ο κ. Μητσοτάκης με στόχο να τιθασεύει την κοινοβουλευτική του ομάδα ειδικά μετά την κολοτούμπα με τον ΦΠΑ στα νησιά. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και είναι προφανές όπως και στις δημοσκοπήσεις έχει περάσει η πολιτική σκοπιμότητα. Δεν υπάρχει διαφορά 15 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία». Ο κ. Παππάς ανέφερε επίσης πως «η κυβέρνηση δεν παρέλαβε την εντολή του Γενάρη για να εφαρμόσει μία συμφωνία για την οποία δεν είχε εξ' αρχής δεσμευθεί. Για αυτό το λόγο υπάρχει μέχρι και σήμερα η υπομονή του κόσμου».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM
Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Η παρέμβασή του επικεντρώνεται στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής στρατηγικής, με αναφορές στα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις ευρωπαϊκές προκλήσεις και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική / Συζήτηση στη Βουλή σήμερα για την εξωτερική πολιτική: Τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη διεύρυνση της συζήτησης που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για το παλαιστινιακό, σε μια συνολική συζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, με στόχο «να αναπτύξει όλη τη λογική των ελληνικών χειρισμών» σε αυτόν τον τομέα
LIFO NEWSROOM