Η Κελιάν Κόνγουεϊ σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Η Κελιάν Κόνγουεϊ σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο Facebook Twitter
EPA/Albin Lohr-Jones
1

Αφού συνέβαλε σημαντικά στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, η πρώην διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του, η Κελιάν Κόνγουεϊ, ονομάστηκε σήμερα από τον Ρεπουμπλικάνο επόμενη σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι θα κληθεί να αναλάβει έναν ρόλο μείζονος σημασίας και να προσδώσει μια όσο το δυνατόν πιο συναινετική εικόνα στην επόμενη κυβέρνηση.


Το πρώτο πρόσωπο που ευχαρίστησε δημόσια ο εκλεγμένος πρόεδρος το βράδυ του εκλογικού θριάμβου του, την 8η Νοεμβρίου, είναι ανάμεσα στα τελευταία που ενημερώνονται για τη θέση που καλούνται να αναλάβουν στον Λευκό Οίκο. Αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς η 49χρονη Κόνγουεϊ, που πάντα δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνισή της, δίσταζε για καιρό να ενταχθεί στην προεδρική ομάδα, δηλώνοντας πως αμφέβαλλε για το πώς θα χειριστεί τα καθήκοντα της στην κυβέρνηση και παράλληλα την εκπαίδευση των τεσσάρων παιδιών της, τα μεγαλύτερα εκ των οποίων (τα δίδυμα) είναι 12 ετών.


Για ένα διάστημα, η Κόνγουεϊ έλεγε πως εξέταζε το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μια πολιτική οργάνωση του Τραμπ, κινούμενη πέραν του κυβερνητικού και του κομματικού μηχανισμού, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του 2018, κάτι που θα της επέτρεπε να ασχοληθεί περισσότερο χρόνο με την οικογένειά της. Πάντως, σε μια συνέντευξή της σήμερα, είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου, πως «δεν παίζω γκολφ και δεν έχω ερωμένη, έτσι έχω πολύ διαθέσιμο χρόνο που δεν έχουν πολλοί άνδρες». Η Κόνγουεϊ ενδέχεται εξάλλου να περίμενε ο Τραμπ να της προσφέρει την καλύτερη δυνατή θέση.

Όταν αναλάβει τα νέα της καθήκοντα, η Κόνγουεϊ θα έχει ρόλο-κλειδί: θα συμβάλλει στη διαχείριση των μηνυμάτων του επόμενου προέδρου, αλλά και των προτεραιοτήτων του σε νομοπαρασκευαστικό και νομοθετικό επίπεδο, σύμφωνα με την ομάδα μετάβασης του μεγιστάνα. «Η Κόνγουεϊ ήταν μια έμπιστη σύμβουλος και διαμορφώτρια στρατηγικής η οποία διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στη νίκη μου», τόνισε ο Τραμπ σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Η Κόνγουεϊ δεν θα είναι πάντως η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει το αξίωμα, αφού έχουν προηγηθεί δύο Ρεπουμπλικάνες και μία Δημοκρατική, ανάμεσά τους η Αν Άρμστρονγκ, κατά τη δεύτερη θητεία του Ρίτσαρντ Νίξον, που δεν είχε διστάσει να υπερασπιστεί δημόσια την κυβέρνηση εν μέσω του σκανδάλου του Γουότεργκεϊτ. Τότε (1973 και 1974) το αξίωμα ήταν επίσημος κυβερνητικός θώκος, κάτι που δεν ισχύει πλέον.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΕΣΗΓΡΑΦΟ

Διεθνή / Ιράν: Κάλεσμα για ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, καθώς πλησιάζει η προθεσμία Τραμ

Η Τεχεράνη καλεί πολίτες να «προστατεύσουν» ενεργειακές εγκαταστάσεις, ενώ ο πρόεδρος Πεζεσκιάν δηλώνει ότι 14 εκατομμύρια είναι έτοιμοι να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM
Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Διεθνή / Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Ο Κάνιε Γουέστ προσφέρθηκε να συναντηθεί με μέλη της βρετανικής εβραϊκής κοινότητας, ενώ το Wireless Festival συνεχίζει να χάνει χορηγούς και να δέχεται πολιτική πίεση για την προγραμματισμένη εμφάνισή του.
THE LIFO TEAM
NASA ARTEMIS II

Διεθνή / Artemis II: Ο Τραμπ μίλησε με τους αστροναύτες - «Γράψατε ιστορία και κάνατε όλη την Αμερική περήφανη»

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για περίπου 12 λεπτά με τους τέσσερις αστροναύτες της αποστολής, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τα ταξίδια στο Διάστημα θα συνεχιστούν
THE LIFO TEAM
Η Lady Gaga ακύρωσε το τρίτο live της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Διεθνή / Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε συναυλία της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία της στο Μόντρεαλ, αφού η λοίμωξη του αναπνευστικού που αντιμετωπίζει επιδεινώθηκε και ο γιατρός της τής συνέστησε να μην εμφανιστεί.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / The Times: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι «αναίσθητος» και νοσηλεύεται σε «σοβαρή κατάσταση»

Διπλωματικό υπόμνημα αποκαλύπτει την τοποθεσία του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ο οποίος τραυματίστηκε στην ίδια αμερικανοϊσραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: «Κινδυνεύετε αν είστε σε τρένα» λέει το Ισραήλ στους Ιρανούς - «Αλαζόνας ο Τραμπ» δηλώνει η Τεχεράνη

Εκτοξεύοντας νέες απειλές εναντίον του ιρανικού καθεστώτος, ο Τραμπ τόνισε ότι θα καταστρέψει «κάθε σταθμό παραγωγής ενέργειας» και «κάθε γέφυρα» στο Ιράν εντός 4 ωρών από την εκπνοή του τελεσίγραφου
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Αυτό που μια γυναίκα με 4 παιδιά δεν μπορεί να έχει κυβερνητική θέση (με μισθάρα, γραφειάρα και 4 προσωπικούς βοηθούς), αλλά μπορεί κάλλιστα να δουλεύει ως πωλήτρια, σπαστό ωράριο σε σουπερμάρκετ ας πούμε, πάντα με εντυπωσίαζε στην αντρική λογική.