Ξεκάθαρη η Μέρκελ με τον Τσίπρα: Δεν παίρνονται εδώ οι αποφάσεις

Ξεκάθαρη η Μέρκελ με τον Τσίπρα: Δεν παίρνονται εδώ οι αποφάσεις Facebook Twitter
4

«Εδώ δεν είναι ο τόπος που λαμβάνονται αποφάσεις. Οι διαβουλεύσεις γίνονται με τους τρεις θεσμούς και το Eurogroup», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος  Μέρκελ υποδεχόμενη τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, αλλά κατεβάζοντας έτσι τον πήχη των ελληνικών προσδοκιών για παρέμβαση.

Η καγκελάριος επισήμανε το καλό κλίμα των σχέσεων με τον έλληνα πρωθυπουργό, ωστόσο παρατήρησε ότι ορισμένες φορές «οι συζητήσεις μεταξύ τους δεν ήταν εύκολες, αλλά ήταν ειλικρινείς».

«Πράγματι, οι συζητήσεις μας δεν είναι πάντα εύκολες και στις δύσκολες στιγμές διαμορφώνονται σταθερές σχέσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός με τη σειρά του. «Απαιτεί καλή πίστη και συνεργασία αλλά επίσης νέο όραμα και αποφάσεις για την Ευρώπη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και είπε ότι θα ενημερώσει την Γερμανίδα καγκελάριο για τη θετική πορεία της οικονομίας και την υπεραπόδοση των εσόδων.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το σχέδιο δράσης των υπουργείων Εσωτερικών.

Σε ζητήματα έρευνας και ανάπτυξης, αλλά και ζητήματα όπως το προσφυγικό που είναι ζήτημα που απασχολεί την Ελλάδα θέμα που αποτελεί τεράστια επιβάρυνση για τη χώρα τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος. «Πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα και να υπάρξει δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα στην τύχη της για το προσφυγικό», είπε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.

Έχουμε τους ίδιους στόχους για την εκπόνηση συστήματος ασύλου για την Ευρώπη, είπε η κ. Μέρκελ.

Οι δηλώσεις των δύο ηγετών:

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM
«Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Πολιτική / «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας αποτελεί τη μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως «θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM