Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε είχε αποφασίσει να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά από τον Ιούνιο του 2014

Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε είχε αποφασίσει να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά από τον Ιούνιο του 2014 Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
9

Πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε αποφασίσει να ρίξει την κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά από τον Ιούνιο του 2014 αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας πως αυτό είναι κάτι που του είχε εκμυστηρευτεί κάποτε ο ίδιος ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Το τρίτο μνημόνιο το σχεδίαζαν από το 2013-14. Ο κ. Σόιμπλε από τον Ιούνιο του 14 αποφάσισε ότι ο Σαμαράς δεν του κάνει πλέον. Τον ρώτησα "Βόλφγκανγκ πες μου πότε αποφασίσατε να ρίξετε τον Σαμαρά;". Και μου λέει τον Ιούνιο του 14», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Βαρουφάκης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου του «Η αρπαγή της Ευρώπης».

Σύμφωνα με το real.gr, σε ερώτηση ποια πιστεύει ότι είναι η γνώμη του Σόιμπλε για την Ελλάδα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Νομίζετε ότι ο Σόιμπλε νοιάζεται για την Ελλάδα; Εμείς είμαστε μία παράπλευρη απώλεια σε έναν πόλεμο μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας».

Ο Γ. Βαρουφάκης σχολίασε πως πως ο στόχος του Σόιμπλε είναι ο έλεγχος του εθνικού προϋπολογισμού της Γαλλία, ενώ σχετικά με τους Ευρωπαίους πολιτικούς και το πώς συμφωνούν με τις θέσεις του, εξήγησε πως «Εντός αυτής της Ευρώπης δεν υπάρχει εναλλακτική», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «Δυστυχώς τώρα το πιστεύει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση ότι ένιωσε την ανάγκη υποταγής στο τρίτο μνημόνιο γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική».

Έδωσε μάλιστα την άποψή του για το ποια είναι η λύση για την σημερινή Ευρώπη και τις διαπραγματεύσεις κάνοντας λόγο για «εποικοδομητική ανυπακοή».

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΑΣΟΚ ΕΛΑΣ

Πολιτική / Υπέρ της συμπόρευσης ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ η Λούκα Κατσέλη: «Αργά ή γρήγορα θα υπάρξει ανάγκη μίας συνεργασίας»

«Δεν προλαμβάνουμε καταστάσεις και διαχειριζόμαστε τις κρίσεις όταν ξεσπάνε. Γιατί να μην προετοιμαστεί αυτή η προσέγγιση νωρίς;», σχολίασε σε δηλώσεις της η πρώην υπουργός
THE LIFO TEAM
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO ΝΔ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Δημοσκόπηση ALCO: Στο 23,3% η ΝΔ, στο 14,2% η ΕΛ.Α.Σ. - Πώς αξιολογούν οι πολίτες την υπόθεση Γιωτόπουλου

και το 51% των πολιτών δηλώνει αντίθετο με την αποφυλάκιση του Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της, η ΕΛ.Α.Σ. εδραιώνεται στη δεύτερη θέση και το ΠΑΣΟΚ καταγράφει νέες απώλειες
THE LIFO TEAM
ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ ΣΤΙΓΜΑ ΤΑΜΠΟΥ

Πολιτική / Ειρήνη Αγαπηδάκη: Όταν σπάσει το στίγμα και το ταμπού, μπορούν να υπάρχουν πολιτικές

Υποστήριξε, στο πλαίσιο του The Upfront Initiative, ότι «η ψυχική υγεία δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίζεται ως ατομική υπόθεση, αλλά ως ζήτημα δημόσιας υγείας και δημόσιας πολιτικής»
THE LIFO TEAM